Autor
Redacció

Aquest és l'accés de metro favorit dels instagramers

 

Metro Barcelona

Una publicación compartida por jordixai (@jordixai) el

L'ornamentació de ferro forjat de l'accés Bruc de l'estació d'Urquinaona, de la línia 1, és un dels elements arquitectònics del metro de Barcelona més fotografiats per ciutadans i visitants. No en va és un referent històric: es tracta d'un component característic, segurament el més vistós, de la decoració original del 1932, quan es va inaugurar l'estació com a part del tram Catalunya - Triomf.

Al llarg del temps els altres accesos de l'antic Transversal i del Gran Metro han estat transformats, fins i tot desplaçats, i per això han adquirit la configuració que les directrius sobre el paisatge urbà establien en cada moment per als elements arquitectònics situats a la via pública. El model vigent és el de les baranes d'acer inoxidable i vidre.

L'encant dels pinacles i el cartell vintage de ferro forjat, muntats sobre la barana de pedra, és innegable, com ho és el seu valor patrimonial. Per això els trobem fotografiats, des de diferents angles, per nombrosos usuaris d'Instagram. Aquests en són alguns exemples.

 

BARCELONA. Estación de Urquinaona, del Gran Metro de Barcelona, año 1924. LA ÚLTIMA ESTACIÓN ORIGINAL DE METRO DE BARCELONA.

Una publicación compartida por José luis. (@pepelufotos) el

 

Antigua boca del metro la estación de Urquinaona #urquinaona #metro #barcelona #metrobcn #tmb

Una publicación compartida por Christian H. Garrido Verón (@hernikofcb) el

Darrera modificació
dimarts, juliol 21, 2020 - 18:30
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/aquest-es-lacces-de-metro-favorit-instagramers