Autor
Redacció

Barcelona, capital europea de la recerca i les polítiques de transport

Consultors, enginyers, investigadors, directius, planificadors i operadors de tot el continent tornen per segon any a la Casa de Convalescència, convocats per l’Associació Europea pel Transport.

Barcelona acull entre el 4 i el 6 d’octubre la 45a Conferència Europea del Transport, un esdeveniment que pretén ser un espai de diàleg i d’intercanvi d’informació on s’aborden un ampli ventall de temes relacionats amb les polítiques, la recerca i les pràctiques més eficients en l’àmbit del transport. S’hi presentaran més de 280 ponències, la majoria en sessions paral·leles de les quals poden arribar a celebrar-se’n 14 simultàniament.

A la conferència, que compta amb la col·laboració de TMB, es tractaran temes d’innovació aplicada al transport, com ara el fenomen dels vehicles autònoms o el concepte de mobilitat com a servei, sense descuidar els aspectes econòmics, ambientals i de la planificació urbanística i les infraestructures. A Twitter els participants fan servir l'etiqueta #etcBarcelona2017.

El conseller delegat de TMB, Enric Cañas, farà demà dijous una intervenció al plenari de la conferència sobre el futur de la mobilitat a Barcelona. Altres responsables tècnics de TMB presentaran ponències sobre l’experiència de la propulsió de gas natural comprimit en la flota d’autobusos, la càrrega ràpida d’autobusos elèctrics en ruta i la contribució dels metros automàtics al dinamisme d’una ciutat moderna.

Vísites tècniques al metro i al bus

A més, els participants a la conferència podran fer dues visites tècniques organitzades per TMB a punts significatius de les xarxes de transport actuals: l’àrea d’intercanvi de Jardins de la Indústria, on conflueixen les línies H8 i V21 de la nova xarxa de bus, i la línia 9 Nord de metro.

L’Associació pel Transport Europeu és una entitat formada per professionals i organitzacions del transport que treballa per promoure i intercanviar coneixements sobre temàtiques i bones pràctiques en aquest àmbit, amb la qual cosa configura una autèntica xarxa d’experts a nivell continental.

Darrera modificació
dimecres, octubre 4, 2017 - 09:23
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/barcelona-capital-europea-de-recerca-politiques-de-transport