Autor
Redacció

S’Cool Bus, l’autobús de pedals per anar al col·legi sense fums

Els escolars francesos que van en l'autobús de pedals al col·legi són feliços i s'ho passen d'allò més bé. I els pares també, perquè un mitjà de transport respectuós amb el medi ambient para a la porta de casa seva per dur-los a col·le i tornar-los a casa i, a més, de forma gratuïta. 

El vehicle té ajuda elèctrica amb una autonomia per a 30 quilòmetres, amb fars, llums posteriors, retrovisors i un sostre que cobreix el vehicle per si plou perquè no es mullin els passatgers. L'infant, equipat amb casc, armilla reflectora i una xarxa de seguretat per sota dels pedals per si caigués, pedala amb la resta de companys fins arribar al centre educatiu.

Durant dos anys, cada matí, l'autobús de pedals ha portat nens de la ciutat de Rouen, a França, de casa a l'escola anar i tornar. És una altra manera, ecològica i molt beneficiosa per a la salut, de fer els desplaçaments diaris a escola tot divertint-se. Mentre es redueix l'emissió de gasos contaminants, els nens fan esport, se socialitzen, aprenen seguretat viària i es consciencien sobre la mobilitat sostenible.

En un any, tres línies de recollida d'escolars amb l'autobús de pedals han transportat, segons el web S’Cool Bus, 16.800 alumnes i han estalviat 20.000 cotxes al voltant de les escoles i 20 minuts de temps cada dia als progenitors...

Per cert, a més del model per a infants, també hi ha models per a pares...

Darrera modificació
divendres, octubre 27, 2017 - 08:25
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/scool-bus-lautobus-de-pedals-anar-collegi-sense-fums