Autor
Redacció

Rècord d'un autobús elèctric: 1.770 quilòmetres amb una sola càrrega de bateria

Més de 1.700 quilòmetres sense recarregar: aquest és l'impressionant rècord mundial de distància aconseguit per un autobús 100% elèctric i de transport públic de la firma Proterra, dels Estats Units. 

Segons explica la publicació Green Car Reports, el Catalyst E2 Max ho ha fet circulant a baixa velocitat, a uns 24 km/h i gràcies a l'energia acumulada per la seva bateria de 660 quilowatts/hora.

Per fer-nos una idea de la seva capacitat energètica, és sis vegades més potent que la bateria del Tesla Model S de gamma alta, que és de 100 kWh; 11 vegades més que la del cotxe elèctric Chevrolet Bolt EV 2017, de 60 kWh; i més de 100 vegades la d'un Toyota Prius actual, de 6,5 kWh.

Aquests avenços tecnològics en energies netes serveixen per apropar-nos a un transport col·lectiu, de camions o de vehicles comercials, lliure de les emissions contaminats provinents de motors de combustió.

No només és qüestió d'aconseguir bateries capaces de fer una gran quantitat de quilòmetres i que es carreguin molt ràpidament: a més s'han de fabricar a un preu assequible per als usuaris i rendible per a les empreses que volen tenir una flota de vehicles zero contaminants.

Darrera modificació
divendres, setembre 22, 2017 - 08:47
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/record-dun-autobus-electric-1770-quilometres-amb-sola-carrega-de-bateria