Autor
Redacció

Aquest migdia s’inaugura el metro lleuger de Granada

La posada en marxa del servei comercial del Metropolitano de Granada serà avui, dijous 21 de setembre, a les 12 del migdia. Es tracta d'un metro lleuger —com el de Sevilla o, salvant distàncies, la L11 de Barcelona— que transcorre en un 83% en superfície: té 23 parades i 3 estacions subterrànies. Són 16 quilòmetres pels termes municipals d'Albolote, Maracena, Granada i Armilla. Donarà servei a més de 133.000 habitants, que són els que tenen una parada a menys de 500 metres, amb una demanda estimada el primer any d'uns 11 milions d'usuaris.

Les obres, que van començar el 2007, han tingut un pressupost de 558 milions d'euros. La Conselleria de Foment i Habitatge, a través de l'Agència d'Obra Pública de la Junta d'Andalusia, és la que explota directament el Metropolitano de Granada. La freqüència de pas inicial serà d'uns 11 o 12 minuts en hora punta, amb 15 combois.

El diari Ideal ha confeccionat una infografia sobre les característiques d'aquest metro lleuger i les 5 coses que s'han de saber sobre aquest nou metro que s'inaugura a l'Estat espanyol.

 

Darrera modificació
dijous, setembre 21, 2017 - 08:25
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/aquest-migdia-sinaugura-metro-lleuger-de-granada