20.09.2017
Autor
Premsa TMB

TMB se suma a la celebració del Dia Sense Cotxes 2017

Subtítol

El metro es reforçarà i el bus tindrà prioritat als eixos de la Via Laietana i Gran de Gràcia, mentre que altres talls faran desviar una vintena de línies unes hores. Divendres a la tarda hi haurà tallers infantils organitzats per TMB Educa a l'Hospitalet

Amb motiu de la celebració del Dia Sense Cotxes a Barcelona, sota el lema “Mobilitza’t per un aire més net”, que tindrà lloc divendres, 22 de setembre, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) com a principal operador de transport públic de l’àrea de Barcelona, se suma a la convocatòria. La celebració del Dia Sense Cotxes coincideix amb el Dia Mundial Sense Cotxes i tanca la present edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que va començar el 16 de setembre.

Per tercer any consecutiu, el Dia Sense Cotxes a Barcelona consistirà a habilitar uns espais temporalment tancats al trànsit als diferents districtes de la ciutat, per convidar a gaudir-ne prescindint dels vehicles motoritzats. Els llocs centrals de la celebració seran a la Via Laietana i al carrer Gran de Gràcia, entre l’avinguda de la Diagonal i la plaça de Lesseps, així com la zona pacificada de la Cruïlla per la Qualitat de l’Aire de Tamarit - Borrell, al barri de Sant Antoni. Allà es potenciaran les activitats divulgatives per donar a conèixer els objectius que persegueix el Pla de Mobilitat Urbana 2013-2018.

Difusió i conscienciació sobre la mobilitat sostenible

El programa educatiu de la companyia, TMB Educa, organitzarà diferents activitats de difusió i conscienciació sobre la mobilitat sostenible a l’Hospitalet de Llobregat, a la rambla de la Marina amb l’avinguda del Carrilet. A la tarda, entre les 16 i les 20 hores, TMB hi situarà un autobús elèctric en què els infants podran reconèixer les diferents parts del vehicle. Per la seva banda, la Karma, present amb una representació corpòria adequada per fer-s’hi fotografies, insistirà en els valors de la convivència i l'ús responsable del transport públic. Al mateix temps, els més menuts podran participar en un taller de dibuixos i en un taller de fabricació de xapes.

Per promoure la mobilitat en transport públic, TMB reforçarà aquest divendres la capacitat de la xarxa de metro amb més trens a les línies convencionals (de la 1 a la 5), en funció de la demanda que es pugui produir. També està previst més personal a les estacions que poden experimentar més afluència, sobretot als eixos de la via Laietana i passeig de Gràcia - Gran de Gràcia.

Pel que fa l’autobús, disposarà de condicions més favorables per circular en les dues artèries principals en què quedarà restringit el trànsit privat motoritzat, la Via Laietana i Gran de Gràcia. Al voltant de la Cruïlla per la Qualitat de l’Aire de Tamarit - Borrell es desviaran les línies 13, 24, 41, 55 i 91 de 9 a 21 hores. En altres sectors de la ciutat, els talls de trànsit afectaran d’altres línies (entre una i tres en cadascun) durant unes hores, en els següents trams:

– Passeig de Fabra i Puig
– C/ Calàbria, entre Sepúlveda i Gran Via
– C/ Villarroel entre Consell de Cent i Diputació
– C/ Vilà i Vilà, de Nou de la Rambla a Puig i Xoriguer
– C/ Joan Güell, entre Diagonal i Europa
– Calçada Llobregat de Via Augusta, entre Príncep d'Astúries i Madrazo
– C/ Garrotxa, entre Dr. Valls i Oblit
– C/ Felip II, entre Costa i Cuxart i Ramón Albó
– C/ Romaní
– Passeig de Santa Eulàlia

La protecció del medi ambient és un dels eixos vertebradors de les polítiques estratègiques de TMB, com es desprèn del seu Pla Director de Sostenibilitat Ambiental, que aposta per l’ecoeficiència, la lluita contra la contaminació i el canvi climàtic, i la promoció de la cultura de la sostenibilitat.

Darrera modificació
03.03.2022
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-se-suma-celebracio-dia-sense-cotxes-2017