Autor
Redacció

El transport públic es reforçarà en episodis ambientals a partir del desembre

Més transport sostenible perquè hi hagi menys trànsit privat i menys fums: és el plantejament que han fet les administracions de l’àrea de Barcelona per preservar la salut dels ciutadans quan saltin les alarmes de la contaminació.

A partir de l'1 de desembre del 2017, un cop la Generalitat declari l'episodi de contaminació, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) activarà, d’acord amb els ajuntaments, les restriccions de trànsit de la zona de baixes emissions de l'àmbit de les rondes, on no podran circular els turismes que no disposin d'etiqueta ambiental de la DGT.

Al mateix temps, el transport públic oferirà la màxima capacitat operativa: s’augmentarà l’oferta de metro, autobusos, tramvia, FGC i Rodalies, especialment a les hores punta, mentre duri l’episodi, i s’allargarà l’oferta d’hora punta fins a les 11 del matí.

Així ho han detallat avui en una compareixença conjunta el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; la directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Domènech; la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, i el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda.

Un 10% menys de cotxes

L’objectiu, segons han anunciat, és treure 130.000 vehicles privats que es mouen diàriament a Barcelona, un 10% dels que circulen habitualment, i captar entre 175.000 i 350.000 nous viatges en transport públic. I en el rerefons hi ha el problema de salut pública que generen els contaminants associats al trànsit, sobretot dels vehicles dièsel.

Per incentivar el canvi d’hàbits, els dies d’episodi de contaminació s’activarà la venda de la T-Aire, un títol multipersonal de dos viatges integrats que es podrà utilitzar el mateix dia de la primera validació i que costarà 1,80 euros en la versió d’una zona. A partir del 2 d’octubre, també es podrà aconseguir la T-Verda, que permetrà viatges il·limitats i gratuïts durant tres anys als ciutadans que desballestin un vehicle contaminant i no se’n comprin cap.

Més informació a la nota de premsa de la Generalitat i de l'AMB.

Imatge
Un moment de l'acte d'avui al Departament de Territori i Sostenibilitat / Foto: TES

Un moment de l'acte d'avui al Departament de Territori i Sostenibilitat / Foto: TES

Darrera modificació
divendres, setembre 15, 2017 - 10:18
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/transport-public-es-reforcara-episodis-ambientals-partir-desembre