Autor
Redacció

Europa ens convida durant set dies a buscar la millor alternativa al cotxe

Del 16 al 22 de setembre se celebra una nova edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, amb més de 600 activitats de promoció del transport més net.

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que comença demà, anima les institucions de tot Europa a promoure mesures de transport sostenible i que els ciutadans provin alternatives a l'ús del cotxe per una ciutat més verda, més confortable i menys contaminada. A Catalunya la comissió institucional ha escollit el lema Mobilitza't per un aire més net, com vam avançar fa unes setmanes, amb la idea de situar la ciutadania al centre dels esforços per millorar l'aire que respirem.

Fins al 22 de setembre es duran a terme més de 600 activitats, en què s'han implicat 398 organismes, entre ajuntaments, consells comarcals, associacions i operadors, un dels quals TMB. Les més de 150 que es fan a la ciutat de Barcelona es poden trobar al web de l'Ajuntament.

Cada edició de la Setmana Europea de la Mobilitat es dedica a un tema. El lema general d'aquest any és Mobilitat neta, compartida i intel·ligent. La fita és fomentar solucions de mobilitat de transports més nets i aprofitar els beneficis que aporten les tecnologies intel·ligents al transport, per facilitar l'ús compartit en els desplaçaments per la ciutat o per l'àrea metropolitana.

En el marc de la Setmana, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha organitzat per sisena vegada el concurs fotogràfic  Clic Mob!, a través de la xarxa social Instagram, del 12 al 26 de setembre. Els participants hi han de publicar imatges sobre el transport i la mobilitat sostenible i les activitats que es realitzen durant la Setmana amb l'etiqueta #mobilitat2017, per optar a un dels premis.

El 22, Dia Sense Cotxes

El 2016, la Setmana de la Mobilitat va batre el rècord de participació amb 2.427 ciutats de 51 països que van organitzar activitats. La més significativa és la que posarà fi a la Setmana: el Dia Sense Cotxes, en què les ciutats dediquen zones per a l'ús de vianants, ciclistes i transport públic durant tot un dia. Seran 65 els municipis catalans que el celebraran, entre els quals hi ha Barcelona, Girona, l'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Manresa i Mataró.

Divendres 22 de setembre, a Barcelona, es tallaran 76 carrers secundaris i es delimitaran zones de prioritat per a l'ecomobilitat i el transport públic en dues artèries importants, la Via Laietana i el carrer Gran de Gràcia. Com a novetat, la cruïlla de Borrell amb Tamarit es tallarà al trànsit per mostrar com seria aquest espai urbà si no hi circulessin vehicles motoritzats. El 2016, 953 ciutats europees van organitzar el Dia Sense Cotxes.

Darrera modificació
dijous, setembre 13, 2018 - 13:06
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/europa-ens-convida-durant-set-dies-buscar-millor-alternativa-cotxe