Autor
Redacció

TMB col·labora amb l'Aliança pel Dia Mundial de l'Accessibilitat Universal

Diverses entitats i empreses promouen una recollida de firmes perquè l'ONU dediqui el 30 de setembre a promoure l'eliminació de les barreres que limiten l'autonomia de les persones.

TMB s'ha afegit a la campanya perquè el dia 30 de setembre de cada any sigui declarat oficialment Dia Mundial de l'Accessibilitat Universal, una petició que promouen el FC Barcelona, la Fundació FC Barcelona, Mapp4all Universal Accessibility, l'Ajuntament de Barcelona i l'Obra Social la Caixa.

Aquestes entitats han constituït l'Aliança pel Dia Mundial de l'Accessibilitat Universal, com una manera d'afavorir la integració de les persones amb discapacitat, millorar l'acceptació d'aquestes persones en la societat i fomentar la igualtat d'oportunitats.

En el seu manifest, invoquen la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, que consagra l'accessibilitat com un dels seus principis generals. Per això defensen l'establiment d'una jornada per a tot el món en què es promoguin diferents accions per sensibilitzar tothom sobre aquesta qüestió.

Adhesió individual al web

Els membres de l'Aliança han deixat clar que la seva campanya està oberta a totes les ciutats, empreses, institucions i persones que s'hi vulguin adherir, cosa que es pot fer a títol individual a través del seu web.

L'adhesió de TMB com a expressió del compromís de l'empresa amb l'accessibilitat universal, la cohesió i l'equitat es va formalitzar dissabte passat, 9 de setembre, en un acte institucional a la llotja del Camp Nou, coincidint amb el partit de futbol de la màxima rivalitat entre el Barça i l’Espanyol (club que s'hi vinculava al mateix temps). La implicació de TMB es concretarà en les accions que es desenvoluparan pròximament per difondre els objectius de la campanya i continuar ampliant-ne els suports.

Darrera modificació
dimecres, setembre 13, 2017 - 13:49
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/tmb-collabora-amb-lalianca-dia-mundial-de-laccessibilitat-universal