Autor
Redacció

El metro de Nova York funciona per als músics com un trampolí a la fama

Carlos Casado-Huerta és un asturià que toca, amb la seva banda, Slum Suit, un parell de vegades a la setmana al metro de Nova York, preferiblement a Herald Square. També ensenya saxofon al Conservatori d'Arts Escèniques de Nova York, a Jackson Heights, i gaita al Centre Espanyol de Queens. La banda Slum Suit va ser seleccionada per unir-se a la New World Initiative de la Filharmònica de Nova York. Han llançat el seu primer àlbum aquest any a iTunes.

Carlos és un dels molts músics que toquen al metro de la ciutat dels gratacels i del qual ens en parla la periodista Hilary Potkewitz, que dedica un article del magazín Crain’s New York Business als músics del metro.

Es tracta d'un ampli reportatge, en anglès, en el qual es fa ressò d'alguns dels problemes que tenen els artistes o de com perceben que la tecnologia ha canviat el comportament dels usuaris del metro respecte a ells. Però també en destaca aspectes positius. Al suburbà de Nova York ha crescut el nombre de músics que toquen perquè veuen el metro com una plataforma per llançar la seva carrera o fins i tot arribar a ser estrelles.

I és que per una banda l'Autoritat del Transport Metropolità (MTA) proporciona, entre d'altres beneficis, màrqueting i promoció per als prop de 350 músics participants de l'MTA Music, amb 7.500 actuacions a l'any. D'altra banda, les noves tecnologies els poden catapultar. Tot el que necessiten és que un vídeo de YouTube o una publicació de Facebook es faci viral. 


El grup Slum Suit a l'estació de Union Square

L'article parla de diferents exemples, com Mike Yung, amb un clip que es va convertir en una sensació viral que va aconseguir 40 milions de visionats i que va aparèixer a  The Late Late Show amb James Corden i America's Got Talent. Un altre exemple és la banda femenina mariachi Flor de Toloache, que va començar a tocar al suburbà el 2008 i que va ser nominada a un Grammy llatí el 2015. Actualment recorren el món fent concerts.

El reportatge té altres protagonistes molt interessants. Si vols conèixer músics famosos i altres de més anònims, però plens de talent, que fan del metro de Nova York un dels seus escenaris preferits, ho tens en un sol clic.

Darrera modificació
dijous, setembre 14, 2017 - 08:56
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/metro-de-nova-york-funciona-musics-com-trampoli-fama