Autor
Marta Franco

Les ciutats intel·ligents del futur, a debat a Barcelona

La setmana que ve, del 15 al 17 de novembre, se celebra a la Fira de Barcelona la sisena edició de l'Smart City Congress, el saló sobre les noves tecnologies aplicades al futur de l'urbanisme.

La cimera internacional Smart City Expo World Congress 2016 abordarà les últimes tendències en l'aplicació de la tecnologia per a la transformació urbana sostenible amb més participació que mai: 600 ciutats, 412 ponents i empreses de la indústria de solucions urbanes intel·ligents.  

En aquesta nova edició es debatrà sobre l'economia col·laborativa, la innovació energètica, la mobilitat sostenible, la coproducció i la dinàmica de cocreació, així com també es parlarà de dades obertes i d'identificar oportunitats de millora en l'educació, la salut i l'envelliment de la població. Concretament el programa presenta set eixos: tecnologia, societat, governança, sostenibilitat, mobilitat, seguretat i innovació.

Experts i líders presentaran les seves estratègies per a un món urbà més intel·ligent i més sostenible i es podran veure diferents exemples de projectes tecnològics que ja estan tenint un impacte positiu en la vida de milions de ciutadans.

Realitat urbana i revolució tecnològica

Entre els ponents destaquen Susan Etlinger, una de les veus més influents en la indústria del big data i promotora de l’ús ètic de les dades socials; l'escriptor i estrateg polític nord-americà David Bollier, impulsor del moviment commons, que busca estendre un sistema de gestió de recursos basat en les relacions socials dinàmiques i l'aprofitament de les tecnologies digitals; Parag Khanna, un dels principals analistes geopolítics del panorama internacional i expert en el paper clau de les ciutats com a motor del desenvolupament mundial en el futur, i Ellen MacArthur, una navegant britànica retirada que és una de les principals impulsores de l'economia circular, és a dir de l'aposta per la reutilització dels recursos.

En matèria de mobilitat hi ha planificades diferents sessions per reflexionar sobre si el futur de la mobilitat urbana passa per una aposta del transport multimodal, pels transports alternatius de mobilitat, com ara cotxes d'autoconducció o vehicles elèctrics, pels sistemes de transport intel·ligent o bé pels serveis de mobilitat sota demanda.

Darrera modificació
dimecres, novembre 9, 2016 - 08:21
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/ciutats-intelligents-futur-debat-barcelona