Autor
Oriol Pàmies

Quan les vinyetes omplien les estacions de Collblanc i Badal

Als anys 90, els alumnes d'una escola de còmic i arts visuals van deixar la seva empremta a les parets dels vestíbuls i les andanes.

Les estacions de metro són espais destinats a durar molts anys, tot i que lògicament s'han d'anar actualitzant cada cert temps. Llavors canvien d'aspecte i oblidem com havien estat abans. Per això hem hagut de fer un esforç  per recordar que Collblanc i Badal van estar uns quants anys decorades amb mostres de còmics, obra d'alumnes d'una escola d'arts visuals propera.

A les fotos que acompanyen aquest article hi veiem algunes de les vinyetes que el 1992 van dibuixar els estudiants de l'escola Joso, llavors situada al carrer Violant d'Hongria, al barri de Sants, i avui al carrer Entença. Omplien força parets dels vestíbuls i andanes de les estacions de Badal i Collblanc, de la línia 5, inaugurades el 1969. A Badal hi va haver també il·lustracions cedides per Ediciones B del seu catàleg de personatges de còmic.

Aquestes mostres d'art de gran format s'hi van estar fins que a finals dels anys 90 totes dues estacions van ser remodelades integralment per donar-los l'aspecte que tenen ara. Algunes informacions apunten que també hi va haver còmics a l'estació de Rocafort, però no n'hem trobat la prova gràfica.

La idea d'aquest article ha sorgit d'una conversa a Twitter.

Imatge
Vinyeta creada per alumnes de Joso a l'estació de Badal / Foto: Arxiu TMB

Una altra de les mostres artístiques que decoraven l'estació de Collblanc / Foto: Arxiu TMB
 

Darrera modificació
dimecres, novembre 2, 2016 - 11:16
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/historia/quan-vinyetes-omplien-estacions-de-collblanc-badal