Autor
Redacció

L’Ajuntament de Barcelona impulsa un Pacte Municipal d’Infraestructures

El govern municipal proposa unir esforços per completar les xarxes ferroviàries i viàries i avançar-se a les necessitats en el cicle de l'aigua, port i aeroport, energia, telecomunicacions, residus i espais fluvials.

L’Ajuntament de Barcelona impulsa un gran Pacte Municipal d’Infraestructures amb l’objectiu d’elaborar un full de ruta de consens que defineixi les infraestructures prioritàries que cal tirar endavant. Es crearà una comissió de treball amb tots els grups municipals i tots els actors socials i econòmics implicats per definir les prioritats estratègiques de la ciutat en aquest àmbit.

El govern municipal proposa, com a punt de partida, treballar en les següents línies:

  • Transports i mobilitat: en la xarxa ferroviària i viària, avançar en les principals infraestructures de transport col·lectiu que són prioritàries per donar compliment als objectius del Pla de Mobilitat Urbana 2013-2018 (PMU), que en molts casos són competència d'altres administracions.
  • Cicle de l’aigua: potenciar la utilització de recursos hídrics alternatius i promoure polítiques per reduir el consum d’aigua potable per a usos urbans.
  • Energia: millorar les xarxes de subministrament energètic avançant cap a una més gran robustesa.
  • Ports i altres infraestructures del litoral: treballar per resoldre els problemes estructurals i de gestió de platges, ports i estructures de defensa costanera.
  • Aeroport: estudiar les possibilitats d’ampliació, ja que es preveu que en set o vuit anys toqui sostre en la seva capacitat de passatgers.
  • Telecomunicacions: col·laborar amb operadores i altres agents del sector per millorar les telecomunicacions a la ciutat i ampliar les cobertures dels serveis mòbils.
  • Residus: augmentar la recollida selectiva, millorar la prevenció i reciclatge i afavorir el desenvolupament de l’economia circular.
  • Espais verds i fluvials: conservar la biodiversitat mitjançant l’enfortiment i la resiliència dels ecosistemes i contribuir a l’adaptació al canvi climàtic.
Darrera modificació
dimecres, juliol 21, 2021 - 18:09
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/lajuntament-de-barcelona-impulsa-pacte-municipal-dinfraestructures