Autor
Marta Franco

Contacontes per la discapacitat visual, a l'estació de metro d'Universitat

Els menuts de l'escola Eulàlia Bota han après com llegeixen i juguen els nens i nenes cecs en una sessió pedagògica organitzada per l’ONCE, en el marc de l’acció solidària d’enguany de TMB.

Avui s’ha celebrat a l’estació de metro d’Universitat (L1 i L2) una sessió de contacontes per a nens titulada El Pau juga a golbol. Aquesta activitat forma part del programa del mes d'octubre de Mou-te per les persones amb discapacitat, la causa solidària de TMB per al 2016 en col·laboració amb COCARMI.

Infants de 4 i 5 anys de l'escola Eulàlia Bota, de Barcelona, han sigut els protagonistes de la jornada. Els petits alumnes han pogut conèixer com s’escriu i llegeix en braille i quina importància té el sentit de l’oïda quan no es pot comptar amb la vista.

En silenci i amb els ulls tapats amb antifaços han parat atenció als sorolls del seu entorn dins l'estació de metro i han escoltat atents les explicacions del Joan i l'Adrià, els professionals del Centre de Recursos Educatius (CRE) de l’ONCE a Catalunya que han impartit l'activitat. 

A continuació han fet una rotllana per apropar-se a la pràctica d’un esport adaptat específic per a persones cegues com és el golbol. Mitjançant pilotes amb picarols s'han familiaritzat amb aquest esport i amb la realitat de les persones cegues.

Un cop acabada l'activitat pedagògica i amb un abecedari en braille de regal a les mans els alumnes han marxat com han arribat, dalt d'un bus turístic, conduït per un voluntari de TMB.  

Imatge
Alumnes dalt el BBT / Foto: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Diferents moments de l'activitat d'avui / Fotos: Miguel Ángel Cuartero (TMB)

Darrera modificació
dimecres, octubre 19, 2016 - 16:15
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/contacontes-discapacitat-visual-lestacio-de-metro-duniversitat