Autor
Oriol Pàmies

El transport i el trànsit preocupen més els barcelonins

L'Enquesta de Serveis Municipals 2016 revela un augment de la preocupació dels ciutadans de Barcelona respecte de les qüestions de la mobilitat. Metro i autobusos continuen mereixent valoracions elevades.

Els ciutadans de Barcelona atorguen al metro una nota mitjana de 7,1, tres dècimes menys que el 2015, quan va marcar un màxim històric, i la mateixa que el 2014. La puntuació del servei d’autobús ha baixat dues dècimes, fins al 6,9, la mateixa que el 2013 i dues dècimes més que el 2014. Això vol dir que els transports que opera TMB continuen obtenint valoracions elevades, en la línia de les registrades els últims deu anys.

El retrocés d’unes dècimes, a banda de la dificultat que suposa repetir valoracions màximes, s’entén perquè el treball de camp de l’Enquesta de Serveis Municipals (6.000 entrevistes a residents més grans de 18 anys) es va realitzar entre l’abril i el juny passats, coincidint amb una etapa de conflictivitat laboral a les empreses de Metro i Bus.

Segons l’enquesta, els barcelonins que creuen que el metro ha millorat o bé s'ha mantingut igual sumen el 77,7% (el 2015 eren el 85,9%). Pel que fa als autobusos, el 75,7% dels entrevistats opinen que ha millorat o s’ha mantingut igual, quan el 2015 eren el 81%.

Els problemes més greus de la ciutat

En el bloc de preguntes sobre la imatge de la ciutat, destaca l’increment del nombre de barcelonins que assenyalen el problema del trànsit com el més greu, un 8,1%, el mateix índex que obté la percepció negativa sobre el turisme, que també augmenta, i per darrere de l’atur i les condicions de treball, que encapçalen el llistat amb un 13,4%. El capítol del transport i les infraestructures apareix citat com el pitjor pel 6,5% dels residents, en cinquè lloc.

Pel que fa als hàbits de mobilitat, el 69,9% dels enquestats declaren que fan servir el transport públic (mig punt més que l’any anterior), sobretot el metro (38,6%, 2,4 punts menys) i l'autobús (27%, 2,5 punts més).

En aquest enllaç es pot consultar el document de resum de l'estudi, realitzat per l'Ajuntament de Barcelona.

Darrera modificació
dilluns, octubre 3, 2016 - 17:06
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/transport-transit-preocupen-mes-barcelonins