Autor
Redacció

El metro de Moscou s'afegeix a les celebracions dels 870 anys d'història de la ciutat

Moscou està d'aniversari. De l'1 al 10 de setembre se celebren els 870 anys d'història de la ciutat. Per commemorar-ho, el metro moscovita ha decorat un tren de la línia 5 temàticament amb els retrats de les persones més rellevants per a la història de la ciutat i de fotos de les fites arquitectòniques destacables de Moscou.  

L’exterior dels cotxes s'ha pintat amb dissenys geomètrics de color negre, vermell, blanc i blau, inspirats en els patrons creats per dos artistes dels anys 20. En cadascun hi podem trobar el número 870 i la frase "Moscou és la ciutat on es fa història".

L’interior dels trens s’ha convertit en un petit museu dedicat a un tema de la ciutat.  Al cotxe de Moscou crea hi podem trobar retrats d'artistes amb informació sobre la seva vida, cites, fets interessants i fragments de poemes. Així podem trobar l'escriptor de Doctor Zhivago, Borís Pasternak, autor de frases com “A la vida és més important perdre que guanyar”. O el del creador del famós sistema de formació teatral Konstantín Stanislavski, entre molts d'altres personatges rellevants de la cultura russa.

Caminant per l'interior del tren podem arribar a un altre dels vagons temàtics, Invents de Moscou. Hi ha retrats de científics i innovadors que van viure i treballar a la capital: la professora de matemàtiques Sofia Kovalevskaia o el Premi Nobel de Física Vitali Ginzburg, entre molts d'altres. Després podem seguir el nostre itinerari per la història de Moscou per l'interior del comboi passant pel cotxe de Moscou descobreix, amb retrats de l'explorador Dmitri Shparo, la primera persona que va arribar al pol Nord amb esquís, i seguir pels d'Arquitectura, Victòries, Conquestes...

Científics, inventors, metges, atletes, artistes, creadors, poetes, cantants d'òpera, fites... tot un passeig pels 870 anys d'història de Moscou que els usuaris del suburbà tenen al seu abast cada vegada que agafen el metro.

Darrera modificació
dilluns, setembre 4, 2017 - 08:35
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/metro-de-moscou-safegeix-celebracions-870-anys-dhistoria-de-ciutat