Autor
Redacció

Una jornada de menys cotxes, més ecomobilitat i menys fums

Barcelona ha tornat a celebrar el Dia Sense Cotxes amb l’objectiu de mostrar com pot ser una ciutat pacificada al trànsit. El transport públic ha funcionat amb eficàcia i ha tingut més usuaris.

La jornada simbòlica del 22 de setembre, Dia Sense Cotxes, s’està desenvolupant amb normalitat a Barcelona i l’àrea metropolitana. Al mateix temps desenes de ciutats del món estan fent accions semblants perquè per unes hores els cotxes deixin més espai al transport públic, a les bicicletes i als vianants.

A la ciutat de Barcelona s’estan aplicant restriccions de trànsit en uns 54 de punts, entre els quals dues vies principals, la Via Laietana, en què s’ha implantat un carril bici bidireccional al centre de la calçada i es prioritza l’autobús de les 8 a les 21 hores, i el carrer Gran de Gràcia, que és d’ús exclusiu d’autobusos, bicicletes i veïns de les 11 a les 20 hores.

En previsió d’un augment de la demanda de transport públic, la xarxa de metro s’ha reforçat amb més trens a les línies convencionals (un tren més a les línies de la 1 a la 5) i més personal a les estacions que poden experimentar més afluència.

En la franja de matí s’ha registrat un increment d’usuaris de l’ordre del 5% respecte d’un feiner equivalent de la setmana anterior. En contrast, l'ús del vehicle privat ha baixat un 4,3%, segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona.

Entre els molts ciutadans que han optat per l'ecomobilitat, n'hi ha que exerceixen responsabilitats públiques, com ara els consellers d'Interior i de Cultura, que s'han fotografiat viatjant amb autobús.

Darrera modificació
divendres, setembre 23, 2016 - 08:21

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/jornada-de-menys-cotxes-mes-ecomobilitat-menys-fums-0