Autor
Redacció

Vídeo: com es viatjava el 1961 als transports públics de Nova York

Daily Miracle (part 1) és un curt en blanc i negre del 1961 que es pot veure al canal de l'MTA a YouTube, en què el transport públic de Nova York esdevé un més dels personatges protagonistes del film. Ja es fa palès al principi, quan la veu en off explica com, després d'unes imatges quotidianes de com es desperta la ciutat, els trens metropolitans als dipòsits i els busos a les cotxeres es mouen per anar a "trobar-se amb les persones" que els esperen per anar als seus llocs de treball. El documental està acompanyat d'una interessant banda sonora, pròpia de l'època, que li dona una atmosfera que recorda les pel·lícules dels 60.

El film promocional narra, en anglès, el miracle diari de transportar milers de ciutadans a Nova York, a primera hora del matí, per les artèries de la ciutat, ja sigui per superfície o sota terra, per fer possible la intensa activitat econòmica i comercial de la metròpoli nord-americana.

Mentre el film ensenya la comoditat i rapidesa de fer servir el transport urbà, mostra imatges que ens resulten molt familiars avui dia, com són els col·lapses de trànsit per accedir a les ciutats en cotxe. En contraposició, el narrador explica com els que fan servir el transport públic arriben amb temps de sobres a la feina i fins i tot poden fer un segon cafè abans d'entrar.

La part final del vídeo és molt interessant: apareixen imatges sobre com es preparen els conductors de metro o bus a l'escola de l'autoritat del transport, fent servir simuladors de l'època dels 60. El narrador remarca que “the system is only as good as the men who serve it”, és a dir, que la dedicació i expertesa dels empleats és allò que dona la mesura de la qualitat del servei.

Al mateix canal de l'MTA es pot veure la segona part del documental.

Darrera modificació
dimecres, setembre 6, 2017 - 09:49
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/video-com-es-viatjava-1961-transports-publics-de-nova-york