Autor
Redacció

Els campus universitaris europeus busquen reduir les emissions de CO2

Un projecte europeu anomenat U-Mob preveu diferents accions en favor de la mobilitat sostenible en 30 campus europeus per afavorir l'ús del transport públic en comptes del privat.

Fins al 2021, 30 campus universitaris europeus s'adhereixen al projecte europeu U-Mob (European Network for Sustainable Mobility at University), que pretén prioritzar l'ús del transport públic en lloc del privat per reduir l'impacte del trànsit de vehicles al voltant de les ciutats.

La iniciativa, que compta amb un pressupost de la Unió Europea d'1,3 milions d'euros, preveu diferents plans d'acció i tres conferències internacionals, la primera de les quals serà al campus de Bellaterra el març del 2017, segons informa aquesta universitat.

Els campus universitaris europeus són espais per on es desplacen diàriament milers de persones en transport privat, fet que genera importants emissions contaminants a l'atmosfera. Les universitats destaquen que la congestió del trànsit al centre de les ciutats provoca una despesa anual de prop de 100 milions d'euros, un 1% del PIB de la Unió Europea.

En aquest context, també calculen que cada 60 quilòmetres diaris que una persona fa en cotxe, i tenint en compte que hi ha uns 200 dies laborables o lectius a l'any, s'emeten a l'atmosfera 2.004 quilograms de CO2 anuals. Així, una persona que faci una distància mitjana de 15 quilòmetres durant els 200 dies laborables de l'any està emetent 501 kilograms de CO2 anuals. En canvi, el mateix viatge en metro redueix el CO2 fins als 180 kg de CO2 l'any. 

És per això que el projecte, liderat per l'empresa Novotec Consultores, té com a principal objectiu sensibilitzar la comunitat universitària sobre l'impacte positiu d'una gestió sostenible de la mobilitat per disminuir les emissions de CO2.

Darrera modificació
dimarts, setembre 27, 2016 - 10:45

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/campus-universitaris-europeus-busquen-reduir-emissions-de-co2