Autor
Redacció

377,2 milions de validacions al metro i els autobusos entre gener i agost

En el marc de la Setmana de la Mobilitat les administracions responsables del transport públic en l’àmbit de l’àrea i la regió metropolitana de Barcelona han fet balanç de les últimes dades de demanda.

Entre gener i agost del 2016, el conjunt dels serveis de TMB van transportar 377,2 milions de viatgers, el 0,5% més que en el mateix període de l’any anterior. Són dos milions més de validacions, que haurien pogut ser uns quants més sense la conflicitivitat laboral que ha afectat sobretot el servei de metro.

La xarxa de metro registra un descens de l’1,5% en l’acumulat dels vuit primers mesos, que s’explica en part també per les interrupcions del servei programades per obres de millora, que han estat de més abast que les de l’any anterior. La utilització de la xarxa d’autobusos, en canvi, ha crescut un 4,8% en el mateix període. Els serveis turístics, no integrats, registren també un saldo positiu del 4,3%.

Màxim històric a la regió de Barcelona

En l’àmbit de l’AMB (36 municipis), la demanda ha augmentat un 1,1% entre gener i agost i supera els 434 milions de viatges, segons explica en un comunicat. El conjunt del sistema de transport de la regió de Barcelona ha registrat un increment de la demanda de l’1,6%, equivalent a 9,6 milions de viatges, fins a assolir el màxim històric de 623,3 milions.

La tendència és, doncs, a un creixement de la utilització del transport públic, al compàs de l’evolució de l’ocupació i de la qualitat de l'oferta. Per això el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va vaticinar que aviat s’assoliran els 1.000 milions de viatges anuals en l’àmbit de l’ATM de Barcelona l'any 2020.

Darrera modificació
divendres, setembre 23, 2016 - 11:06
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/3772-milions-de-validacions-metro-autobusos-entre-gener-agost