Autor
Redacció

El Dia Sense Cotxes, un toc d’atenció sobre els nostres hàbits de transport

Amb la finalitat d'amplificar la promoció de la mobilitat sostenible, Barcelona celebra aquest any el Dia Sense Cotxes com a cloenda de la Setmana de la Mobilitat, aquest dijous, 22 de setembre.

Barcelona torna a celebrar el Dia Sense Cotxes amb l’objectiu de mostrar com pot ser una ciutat pacificada al trànsit i amb menys vehicles motoritzats privats. Aquest dijous, 22 de setembre, la ciutat s’unirà a les desenes de ciutats del món que faran accions perquè els cotxes deixin més espai al transport públic, a les bicicletes i als vianants.

A diferència de l’any anterior, aquesta edició del Dia Sense Cotxes a Barcelona coincideix amb un dia laborable. L’Ajuntament ha planificat un total de 54 talls de carrers secundaris i d’àmbit local a tots els districtes de la ciutat on tindran lloc un seguit d’activitats ciutadanes. Així, durant la jornada del 22 de setembre, es faran activitats escolars al carrer, s’instal·laran zones de biblioteca i de ludoteca, es faran activitats dels casals al carrer, hi haurà espais de lectura, tallers de swing, patis oberts, zumba, cursos de cuina i tallers de circ o de surf al carrer, entre d’altres propostes, que impulsaran les entitats i associacions dels diferents barris de Barcelona.

Prioritat al transport públic

A banda, es faran dues restriccions de trànsit en vies principals de la ciutat, on es reduiran o tallaran carrils per prioritzar el transport públic a les hores centrals del dia. Seran la Via Laietana, en què s’implantarà un carril bici bidireccional al centre de la calçada i es prioritzarà l’autobús de les 8 a les 21 hores, i el carrer Gran de Gràcia, que serà d’ús exclusiu d’autobusos, bicicletes i veïns de les 11 a les 20 hores.

En previsió d’un augment de la demanda de transport públic, la xarxa de metro es reforçarà amb més trens a les línies convencionals (un tren més a les línies de la 1 a la 5) i més personal a les estacions que poden experimentar més afluència, sobretot als eixos de la via Laietana i passeig de Gràcia - Gran de Gràcia.

Pel que fa l’autobús, disposarà de condicions més favorables per circular en les dues artèries principals, en què quedarà restringit el trànsit privat motoritzat, la via Laietana i Gran de Gràcia.  En altres sectors de la ciutat, els talls de trànsit motivaran el desviament d’algunes línies (entre una i tres en cadascun) durant unes hores, en els següents trams:

  • Passeig de Fabra i Puig
  • C/ Calàbria, entre Sepúlveda i Gran Via
  • C/ Mallorca entre Urgell i Borrell
  • C/ Vidal i Quadras i passeig de Santa Eulàlia
  • C/ Villarroel entre Consell de Cent i Diputació
  • C/ Hurtado, Marmellà, d'Espinoi i Portolà
  • Pg. de la Font d'en Fargues entre Pedrell i M. de Casanovas
  • C/ Polvorí

Dijous serà l’últim dia per veure l’exposició TMB en acció. Un viatge sostenible instal·lada al vestíbul de l’estació de metro de Mundet (L3). Durant el dia també tindran lloc altres activitats  adreçades a conscienciar la població sobre la necessitat de canviar el model de mobilitat. Una de les més destacades serà la Cursa de Transports, organitzada per la PTP. 

Darrera modificació
dimarts, setembre 20, 2016 - 13:38

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/dia-sense-cotxes-toc-datencio-sobre-nostres-habits-de-transport