Autor
Oriol Pàmies

El transport públic va contribuir a l'èxit de l'acte en què Barcelona va dir "no tinc por"

El metro es va reforçar per facilitar l'assistència a la manifestació de rebuig als atemptats jihadistes de la setmana anterior. Els trens van mostrar el missatge #TotsSomBarcelona a les cabines.

Barcelona va clamar dissabte a la tarda contra els atacs del 17 d'agost a la Rambla i a Cambrils, en suport a les víctimes i als cossos de seguretat i d'emergències. Unes 500.000 persones, segons l'estimació de la Guàrdia Urbana, van marxar pel passeig de Gràcia fins a la plaça Catalunya, sota el lema No tinc por. Moltes amb roses a les mans, que en acabat dipositarien al lloc de l'atemptat o bé sobre vehicles dels cossos policials.

L'èxit de la mobilització, en què van coincidir les més altes personalitats de tots els nivells institucionals, posa en evidència una eficaç preparació de la logística i de la mobilitat, en què TMB va ser actor important. El transport públic va funcionar eficaçment dissabte a la tarda i els assistents van seguir majoritàriament el consell de fer els desplaçaments a peu o en transport subterrani.

De bon matí, tots els trens de la xarxa de metro mostraven a les cabines el missatge #TotsSomBarcelona, el mateix que llueixen 50 autobusos des de la setmana passada. Tal com s'havia anunciat, el nombre de trens es va incrementar un 40% i tots van funcionar sense entrebancs. La fluïdesa i la tranquil·litat general van fer  innecessàries les mesures de regulació, i només dos accessos de l'estació Catalunya de la línia 1 van haver de tancar temporalment, com a mesura preventiva, quan la capçalera de la manifestació s'hi acostava.

Tot i les restriccions de trànsit en superfície, que van afectar una trentena de línies entre les 4 de la tarda i les 9 del vespre, Autobusos també va tenir un paper destacat en la jornada. Cinc cotxes estàndard de TMB van ser els encarregats de traslladar els representants institucionals i dels cossos de seguretat i d'emergències des de la plaça de Sant Jaume fins a la capçalera de la manifestació, a la part baixa del passeig de Gràcia.

Uns altres autobusos, sis articulats i dos estàndard, van integrar-se en el dispositiu de protecció dels manifestants com a barrera física per al trànsit transversal, a l'altura del carrer Aragó i de la Gran Via, per exemple.

Imatge
Autobús fent de pantalla a la Diagonal / Foto: TMB

Autobús fent de pantalla a la Diagonal / Foto: TMB

El conjunt del dispositiu de TMB va suposar la mobilització de més de 200 persones addicionals, tant de les operatives de Metro i Bus com d'altres departaments, com els de Comunicació i Màrqueting, gràcies als quals els dos perfils de Twitter van estar actius i monitoritzats.

Darrera modificació
dilluns, agost 28, 2017 - 11:36
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/transport-public-va-contribuir-lexit-de-lacte-que-barcelona-va-dir-no-tinc-por