Autor
Oriol Pàmies

Les superilles arriben a la trama Cerdà: unes quantes pistes per saber-ne més

Les pròximes setmanes es parlarà força de superilles, un experiment urbanístic i de reordenació de la mobilitat que es desenvolupa a Barcelona. Ja saps què són? 

A primers de setembre l’Ajuntament de Barcelona abordarà la primera fase del desplegament de les superilles a la trama Cerdà amb l’objectiu de recuperar l’espai públic per les persones. Anteriorment se n’havia delimitat una a l’antiga vila de Gràcia.

Una superilla és una unitat urbana més gran que una illa de cases però més petita que un barri, amb carrers pacificats. Dins del perímetre no hi ha trànsit de pas, i per tant hi ha menys sorolls, més verd, l’espai és accessible i agradable per passejar-hi a peu o en bicicleta, per jugar o per practicar esports, i hi ha opcions d’organitzar-hi activitats a l’aire lliure. Una secció del web municipal explica amb detall en què consisteixen i com funcionen.

Experiment al Poblenou

La primera superilla d’aquest mandat s’implantarà al districte de Sant Martí, al barri del Poblenou, al rectangle que formen els carrers Badajoz, Pallars, Llacuna i Tànger. Aquesta actuació, de caràcter experimental, vol ser el tret de sortida d’un nou model d’espai públic i mobilitat a la ciutat de Barcelona. Els canvis en el trànsit es notaran a partir del dia 5 de setembre, segons ha anunciat l’Ajuntament.

Barcelona ha madurat el model de les superilles des de començaments d’aquesta dècada. Es tracta d’una innovació urbanística que ha generat interès i seguiment en l’àmbit internacional. N’hem triat alguns exemples:


Darrera modificació
dimarts, agost 30, 2016 - 17:56

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/superilles-arriben-trama-cerda-quantes-pistes-saber-ne-mes