Autor
Marta Espinosa

Una rambla amb jardins sobre les vies del metro

Han finalitzat les obres d'urbanització de la zona superior del calaix ferroviari de Sants, 760 metres lineals de vegetació i passeig que ara uneixen els barris de Sants i la Bordeta.

El dissabte 20 d'agost s'estrenaven els jardins de la Rambla de Sants, que connecten Sants i la Bordeta (més concretament la plaça de Sants amb la Riera Blanca, a tocar de l'Hospitalet de Llobregat). Han estat 23 mesos d'obres per urbanitzar i convertir en una zona enjardinada la part superior del que es coneix com a calaix de les vies de Sants, per on passen les vies del metro de la línia 1 i les dels trens de Renfe.

L'obra arquitectònica ha permès salvar una històrica fractura urbana al barri de Sants, que ara queda comunicat per aquest llarg passeig enjardinat de 760 metres lineals. La nova rambla es converteix en un pulmó verd de la ciutat i alhora és un dels passos elevats amb més altitud (en alguns trams se situa a 14 metres de la calçada).

Els jardins tenen una gran varietat de vegetació (des de vinyes i magraners a plantes aromàtiques), un espai anomenat Jardí Didàctic (amb plantes autòctones del segle XVIII), zona de jocs i una petita biblioteca. L'espai és accessible mitjançant tres ascensors i quatre escales mecàniques. Per als que el vulguin visitar, les estacions de metro de Santa Eulàlia i Mercat Nou (que precisament es va fer nova al començament de la construcció del calaix) són bons punts d'arribada.

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 12:47
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/rambla-amb-jardins-sobre-vies-metro