Autor
Oriol Pàmies

Els turistes prefereixen el metro, el taxi i l’autobús

L’enquesta sobre l’activitat turística a Barcelona el 2015 explica entre altres coses que els forasters donen un notable alt al transport públic de la ciutat.

Els turistes que visiten Barcelona es mouen principalment en metro. Ho diuen ells mateixos quan se’ls pregunta durant la seva estada a la ciutat: el 69,5% l’han utilitzat i pel 62,1% ha constituït el principal mitjà de transport. És una de les moltes dades que aporta l’enquesta sobre activitat turística realitzada el 2015 i que l’Ajuntament de Barcelona ha donat a conèixer el cap de setmana passat.

Els més fans del metro són els joves d’entre 15 i 24 anys i els forasters que s’allotgen en pisos turístics i en cases d’amics o familiars: tres de cada quatre s’hi desplacen. Només entre els més grans de 55 anys i els viatgers de negocis la inclinació pel transport subterrani baixa del 50%.

En el segon lloc de les preferències en el transport urbà destaca el taxi: l’han utilitzat el 33,8% dels turistes que han pernoctat a Barcelona, i per al 17,8% ha estat la seva manera habitual de moure’s. En tercer lloc hi ha l’autobús regular, utilitzat per un 26% dels visitants i de manera més freqüent pel 7,5%. Els busos turístics són esmentats pel 12,5% dels turistes i el 5,4% els identifiquen com el seu preferit.

T-10, bitllet senzill i Hola BCN!

Pel que fa al bitllet, el 69,5% dels turistes declaren haver escollit la T-10, el títol integrat més popular, el 19,9% el bitllet senzill (no integrat), el 9,1% les targetes Hola BCN!, gamma de títols de TMB per a les persones que visiten la ciutat entre dos i cinc dies, i el 2,3% la Barcelona Card.

Els visitants tenen un bon concepte del transport públic de Barcelona: el puntuen amb una nota de 8,5 sobre 10. És pràcticament la mateixa nota, de notable alt, que donen globalment a la ciutat: un 8,6.

L’estudi es basa en 6.000 entrevistes realitzades a persones de més de 15 anys que van passar entre una i 28 nits a Barcelona entre el març i el desembre de l’any passat, per motius d’oci, activitats professionals o bé qüestions personals. Es pot consultar sencer al web de l’Ajuntament.

Darrera modificació
dilluns, agost 22, 2016 - 13:06
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/turistes-prefereixen-metro-taxi-lautobus