Autor
Marta Espinosa

Avança la rehabilitació de tres quilòmetres de via a la L2 de metro

S'ha completat la primera setmana de feina al tram de la línia lila entre Verneda i Pep Ventura, en què s'està realitzant una gran obra d'infraestructura. Per això està fora de servei fins al 28 d’agost.

Hem fet una visita en un dels trams de la línia 2 de metro on s’està treballant, entre les estacions de Sant Roc i Pep Ventura, un cop superada la primera setmana d’obres. L'escenari és ben diferent a l'estació de Gorg comparat amb un dia normal de servei. Aquests dies, les estacions i les vies del tram afectat de la L2 no reben passatgers ni trens, sinó maquinària, obrers, tècnics i material divers per enllestir una obra de gran envergadura a temps. El tall va començar el passat dilluns 1 d’agost i s’allargarà fins a finals de mes. Un bus especial cobreix el trajecte amb el mateix horari del metro. 

Durant 28 dies, unes 150 persones treballen les 24 hores del dia en diversos trams entre les estacions de Verneda i Pep Ventura (el tram sense servei és una mica més ampli, La Pau - Badalona Pompeu Fabra, per fer possible l'operació de la resta de línia). Uns treballs feixucs i que abasten molt de trajecte, 3,3 quilòmetres de via simple, i que són incompatibles amb la circulació de trens.

Enguany, amb aquests treballs es fa un pas endavant molt importat en una obra que s’ha anat realitzant per etapes, en diversos anys, per corregir el deteriorament d'una infraestructura construïda als anys 80, llavors com a línia 4, en terrenys difícils per la presència d'aigües subterrànies. 

L’actuació inclou el desballestament de la via existent, la demolició del formigó, la instal·lació de nous carrils, fixacions i travesses i el formigonat de la nova via. També es renoven 1,8 quilòmetres de drenatge de túnel i un aparell de via de Verneda.

Us deixem una mostra gràfica dels treballs que es fan en aquest tram de la línia 2 de metro:

 

Imatge
Materials a les andanes de Gorg de la L2 de metro / Foto: Miguel Ángel Cuartero


Visita de la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, el conseller delegat, Enric Cañas, i responables de Metro a les obres de la L2 / Foto: TMB

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 12:48
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/avanca-rehabilitacio-de-tres-quilometres-de-l2-de-metro