Autor
Oriol Pàmies

Fons europeus per a la recerca sobre minibusos elèctrics

La Generalitat, a través de l'agència per a la competitivitat Acció, ha aprovat incloure un projecte que lidera TMB dins del programa de subvencions a comunitats empresarials RIS3CAT.

Barcelona, que ja és al capdavant del procés d'electrificació del transport públic de superfície, necessita un vehicle sostenible per als desplaçaments col·lectius de proximitat: en altres paraules, un minibús d'emissió zero capaç de funcionar eficaçment 16 hores seguides en qualsevol època de l'any en una línia regular de TMB.

Fa anys que l'Àrea Tècnica d'Autobusos treballa amb la indústria de l'automoció a la recerca d'una solució per als problemes d'autonomia i rendiment dels petits autobusos elèctrics de 6-7 metres, un esforç que acaba de rebre el suport de la Generalitat en la distribució dels fons europeus Feder a les anomenades comunitats RIS3CAT través de l'agència pública de competitivitat empresarial Acció.

Vehicle avançat i sostenible

Es tracta d'una subvenció de 488.000 euros destinada a desenvolupar un "vehicle avançat sostenible i òptim per al transport de persones en entorns urbans", projecte en què a més de TMB hi ha implicats l'AMB, l'empresa d'enginyeria i assajos Idiada, els carrossers Indcar i Masats, el centre tecnològic Eurecat i la firma Millor Energy Solutions.

L'objectiu d'aquest projecte és definir, desenvolupar, dissenyar i fabricar un minibús elèctric amb les característiques de sistema de càrrega, autonomia, capacitat i costos que el facin viable en explotacions comercials en centres urbans de les ciutats d'Europa.

L'anunci de l'atorgament de la subvenció el va fer el conseller d'Empresa i Coneixement Jordi Baiget en un acte el 25 de juliol. El projecte és un dels tres de l'àmbit de l'ecomobilitat aprovats: els altres dos els lideren l'empresa Ficosa (coordinadora de la comunitat) i l'Autoritat Portuària de Barcelona.

Darrera modificació
dimarts, agost 9, 2016 - 10:50
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/fons-europeus-recerca-sobre-minibusos-electrics