28.07.2016
Autor
Premsa TMB

El Barcelona Bus Turístic renova la seva flota amb deu cotxes de 14 metres

Subtítol

Els nous vehicles amplien la capacitat del pis superior i afegeixen connectors USB als serveis actuals de wifi i audioguia en totes les places

La flota del Barcelona Bus Turístic (BBT) ha incorporat els dos primers vehicles de 14 metres de longitud i dos pisos, d’un total de deu adquirits recentment per renovar la flota, integrada per 74 unitats. Els cotxes estan fent les últimes proves abans d’entrar en servei i la resta s’hi aniran afegint els pròxims mesos.

Els nous vehicles han estat construïts amb xassís low entry de Volvo i carrosseria de Sercar. Els seus motors dièsel, de 263 kW, acrediten la màxima qualitat ambiental dins dels propulsors tèrmics Euro 6. Disposen de 83 seients (dels quals 69 al pis superior descobert, un 35% més que els cotxes actuals) i una plaça per a cadires de rodes al pis inferior. Una altra novetat és que totes les places disposen d’un sistema de càrrega USB per a dispositius mòbils, a més dels mateixos serveis que la resta de flota del BBT: wifi gratuït de banda ampla, audioguia en 16 idiomes i facilitats per a persones amb pèrdua auditiva.

Els deu cotxes de 14 metres substituiran els vehicles més antics del BBT, entre els quals hi ha les jardineres d’un sol pis, que van ser construïdes a partir de la reforma de cotxes estàndard MAN del 1992. Una de les jardineres veteranes serà preservada com a part de la col·lecció de vehicles històrics de la Fundació TMB.

El Barcelona Bus Turístic és una iniciativa conjunta de TMB i Turisme de Barcelona per proporcionar un servei regular, pràctic, sostenible i atractiu a les persones que volen conèixer la ciutat al seu aire. Creat el 1987, va ser el primer transport turístic de la ciutat d’adoptar el sistema de pujar i baixar lliurement (hop on, hop off) al llarg d’un o dos dies i amb un sol bitllet. Actualment consta de tres recorreguts complementaris (dues rutes, la vermella i la blava, funcionen tot l’any, mentre que la tercera, la verda o ruta Fòrum, ho fa des de Setmana Santa fins a finals d’octubre) amb un total de 44 parades, de les quals sis són de connexió.

Quart certificat d’excel·lència de TripAdvisor

Any rere any, el servei del BBT obté elevades valoracions dels seus usuaris (uns dos milions), la gran majoria dels quals (93%) són estrangers. Les seves opinions han fet que els últims quatre anys hagi obtingut el títol d’excel·lència que expedeix el web internacional TripAdvisor. Això vol dir que el servei ha rebut una valoració mínima general de quatre punts (d'un màxim possible de cinc). En una enquesta pròpia del 2015, els viatgers li atorgaven una nota mitjana de 8,2 sobre 10, i el 98% van manifestar que el recomanarien.

Imatge
L'equip directiu de Transports d'Oci de TMB davant d'un dels nous cotxes incorporats / Foto: Pep Herrero

L'equip directiu de Transports d'Oci de TMB davant d'un dels nous cotxes incorporats / Foto: Pep Herrero
Darrera modificació
28.07.2016
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/barcelona-bus-turistic-renova-seva-flota-amb-deu-cotxes-de-14-metres