Autor
Redacció

Nova cooperació de Metro a favor de la qualitat ferroviària

Promoure la qualitat en el sector del ferrocarril. Aquest és un dels objectius de la col·laboració entre TMB i l'Associació Europea d'Indústria Ferroviària (UNIFE).

TMB col·laborarà amb UNIFE per desenvolupar i difondre la norma de qualitat del món ferroviari International Railway Industry Standard (IRIS) al metro de Barcelona.

La cooperació entre UNIFE i TMB consistirà en un intercanvi de coneixements i experiències sobre tipologies i anàlisi de deficiències de qualitat, així com la promoció d'una forta cultura de la qualitat al sector ferroviari. S'establirà un diàleg regular dins els comitès existents de l'IRIS i es difondrà el seu esquema al metro de Barcelona. S'organitzaran conjuntament seminaris i conferències per compartir experiències i millors pràctiques entre experts del sector.

TMB és membre permanent de la junta consultiva de la norma en qualitat d'operador. L'aplicació de la norma IRIS en la indústria, segons Marc Grau, director de la xarxa de metro, "és clau per aconseguir valor afegit a les nostres organitzacions i en el nivell de proveïdors per tal de mantenir el nostre creixement, així que serà un requisit obligatori per a futures licitacions". Així ho va afirmar en la signatura del conveni amb UNIFE el passat 25 de juliol. 

L'IRIS és una norma elaborada per la UNIFE que amplia la norma de qualitat ISO 9001 per incloure requisits propis de la indústria ferroviària en els sistemes de gestió empresarial. Es tracta d'un estàndard reconegut a nivell mundial, únic per al sector ferroviari, per a l'avaluació dels models de gestió. L'objectiu principal de l'IRIS és augmentar la qualitat i fiabilitat dels sistemes ferroviaris a través de la millora de tota la cadena de subministrament.

Imatge
Marc Grau, director de la xarxa de metro de Barcelona, signant el conveni de col·laboració amb Philippe Citroën, director general d’UNIFE.

Marc Grau, director de la xarxa de metro de Barcelona, signant el conveni de col·laboració amb Philippe Citroën, director general d'UNIFE. 
Darrera modificació
dilluns, setembre 21, 2020 - 18:02
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/nova-cooperacio-de-metro-favor-de-qualitat-ferroviaria