22.07.2016
Autor
Premsa TMB

La línia 165 d’autobús adapta horaris i recorregut al Prat de Llobregat

Subtítol

La línia quedarà limitada a partir de dilluns al barri de la Granja, on connecta amb la 65 i la L9 Sud de metro, i a l'agost continuarà circulant els dies feiners

A partir de dilluns 25 de juliol, la línia d’autobús 165 (Prat Exprés) de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que uneix la plaça d’Espanya de Barcelona amb el Prat de Llobregat, escurça el recorregut i finalitza el trajecte a la plaça de la Granja del Prat, on s’ubica la nova terminal (avinguda del Remolar - Riu Guadalquivir). Per arribar a Mas Blau, els usuaris podran enllaçar amb la línia 65, que manté l’itinerari habitual, i el metro.

Precisament, l’entrada en servei de la L9 Sud, el febrer passat, ha motivat un descens global dels passatgers de les línies 65 i 165 d’autobús entorn al 24% els dies feiners i el 39% els caps de setmana, disminució que s’accentua a la part final del trajecte. La limitació de la 165 respon, doncs, a una adaptació de l’oferta a la demanda real del bus, tot garantint  opcions vàlides de mobilitat en transport públic.

Amb el nou itinerari, la línia deixa d’utilitzar 13 parades, les que hi ha entre el centre del Prat, el barri de Sant Cosme i el polígon industrial Mas Blau. Aquest recorregut i l’arribada al polígon queden coberts amb la L9 Sud de metro (que des del 12 de febrer té estació en aquesta zona d’activitat econòmica) i la línia de bus 65 (Pl. Espanya - El Prat) de TMB, que té el mateix recorregut que la 165 original i funciona tots els dies de la setmana, inclosos els festius.

La línia 165 circularà també els feiners del mes d’agost

De fet, la línia 165 ha estat des del 1999 un reforç de la 65 que funcionava els feiners, i només del setembre al juliol. L’altra novetat d’aquest estiu, en el context dels canvis acordats entre TMB i l’Ajuntament del Prat de Llobregat, és que aquest mes d’agost, a partir del dia 1, la línia 165 continuarà circulant els dies feiners de dilluns a divendres, per donar l’opció d’un desplaçament directe des de Barcelona fins al centre del Prat i a l’inrevés. 

Imatge
El trajecte de la línia 165 a partir del dia 25 de juliol (en negre) / Imatge: TMB

El trajecte de la línia 165 a partir de l dia 25 de juliol (en negre)
Darrera modificació
22.07.2016
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/linia-165-dautobus-adapta-horaris-recorregut-prat-de-llobregat