Autor
Redacció

Una dècada del darrer servei de la sèrie 1000 al metro de Barcelona

Aquest 2017 ha fet 10 anys que l'últim comboi de la sèrie 1000 que va circular pel metro de Barcelona, com bé recorda l'Associació d'Amics del Metro - Andana Central. Aquests trens van començar a rodar per la línia 5 a partir del 1970.

Així hem tornat a veure, al canal de Siger S, un vídeo d'aquests històrics combois que porta per títol En recuerdo de la sèrie 1000 del metro de Barcelona. Amb un muntatge musical relacionat amb el món del ferrocarril, mostra imatges a bord d'unitats de la sèrie 1000, arribant a estacions o en exteriors. La part final del vídeo és una presentació dinàmica de fotografies amb l'unic so dels motors elèctrics del metro, de l'interior del cotxe o de les rodes lliscant per les vies. Llavors és quan s'anuncia per megafonia "Pròxima estació:... Badal". La banda sonora del tren desperta l'imaginari col·lectiu, quan el metro s'atura i obre portes...

Al Youtube podem trobar altres vídeos de la sèrie 1000. Un d'històric i ben curiós, de l'estil d'un tutorial, és de TMB i explica com es feia l'acoblament i desacoblament automàtic de les unitats de la sèrie 1000. El clip recull fins i tot com es feia un desacoblament quan els trens estaven en pendent.

 

Darrera modificació
divendres, setembre 1, 2017 - 08:35
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/decada-darrer-servei-de-serie-1000-metro-de-barcelona