Autor
Redacció

El que cal saber (i posar en pràctica) sobre els títols de transport

L'ús de qualsevol transport públic implica conèixer les característiques dels títols de transport (bitllet o targeta) que donen dret a utilitzar-lo. TMB ha actualitzat el tríptic informatiu amb les condicions especials que convé conèixer.

En la lluita contra el frau s'ha detectat que algunes persones asseguren que han fet servir incorrectament el títol de transport (bitllet o targeta) perquè desconeixen la normativa d'ús que el regula. És per això que TMB periòdicament edita un tríptic en què s'informa sobre com fer servir correctament determinats títols de transport. Durant aquest mes d'agost se'n distribuirà una nova edició actualitzada i ampliada als Punts TMB, a les estacions de metro i en diverses línies de bus.

El principals objectius d'aquesta acció són conscienciar l'usuari de la importància que té fer un ús correcte del títol, oferir una informació clara i entenedora de com fer-ne aquest bon ús i minimitzar així els casos en què el ciutadà ha de fer front al pagament de la percepció mínima per desconeixement de la normativa.

Aquestes són les condicions d'ús d'alguns títols de transport que l'usuari ha de conèixer:

  • T-Mes / T-Trimestre / T-Jove. Aquests títols són vàlids si estan validats correctament i si s’utilitzen abans de la seva data de caducitat. Als títols ha d'aparèixer imprès el número de DNI, NIE o passaport del titular. La persona que utilitza el títol ha de viatjar amb el document (original en vigència o fotocòpia compulsada) que acredita que n’és l’usuari autoritzat. En el cas de la T-Jove, cal recordar que només és vàlida per als titulars que són menors de 25 anys quan la cancel·len per primer cop. En cas que es tracti d'un títol bonificat, ha d'anar acompanyat, a més, del carnet de família nombrosa o monoparental corresponent (original en vigència o fotocòpia compulsada).
  • T-12.  La T-12 és vàlida si està validada correctament i va acompanyada del DNI, NIE o passaport del titular (original en vigència o fotocòpia) que acredita que n'és l’usuari autoritzat.
  • T-4. La T-4 és vàlida si està validada correctament i si va acompanyada del DNI o NIE del titular (original en vigència o fotocòpia compulsada) que acredita que n'és l'usuari autoritzat i d'un d'aquests documents en vigència: la Targeta Rosa Metropolitana R o el carnet de pensionista d'FGC.
  • Targeta Rosa Metropolitana G.  La Targeta Rosa Metropolitana G és vàlida si està validada correctament i va acompanyada del DNI o NIE del titular (original en vigència o fotocòpia compulsada) que acredita que n'és l'usuari autoritzat.
  • Hola BCN! Les Hola BCN!, que es poden utilitzar al metro de TMB, el funicular de Montjuïc, els autobusos de TMB, els trens d'FGC (zona 1), Tram i Rodalies de Catalunya (zona 1), tenen un període de validesa diferent en funció del nombre d'hores que s'adquireixen.
  • Bitllet Aeroport. És un bitllet unipersonal de metro que permet fer un viatge entre les parades de l'aeroport (Aeroport T1 i Aeroport T2) i la resta de la xarxa de metro, o a la inversa. No es tracta d'un bitllet integrat, això vol dir que només és vàlid per viatjar amb el metro de TMB.
Darrera modificació
dimarts, juliol 19, 2016 - 10:20
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/que-cal-saber-posar-practica-sobre-titols-de-transport