12.07.2016
Autor
Premsa TMB

El nou web de TMB, apte per a tota mena de dispositius, s'estrena avui en versió de prova

Subtítol

La finalitat del redisseny del portal corporatiu, que registra 700.000 sessions mensuals, ha estat aconseguir més rapidesa i funcionalitat en la navegació

Avui s'ha obert al públic el nou web de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), un portal més ràpid, més usable, més clar i més eficient, que està disponible en fase de proves i en paral·lel al web clàssic, que continuarà actiu durant uns dos mesos. Per això, i de manera provisional, té una adreça diferenciada: https://w2.tmb.cat/.

El nou web té com a objectiu millorar l'experiència de l'usuari afavorint una navegació més còmoda i intuïtiva. També inclou com a novetat una nova estructura, pensada perquè cada tipus d'usuari pugui trobar el que busca: residents a Barcelona que es mouen amb transport públic, viatgers i visitants, informació comercial per a negocis, així com aspectes corporatius, educatius o professionals per a altres públics.

El nou web s'ha construït amb tecnologia responsiva, de manera que es pot consultar des dels diferents tipus de dispositius sense haver de disposar de dos productes web. Alhora, el web continua sent accessible, de manera que s'adapta a les necessitats de tots els usuaris. D'aquesta manera, qualsevol persona, tingui les característiques que tingui, i des de qualsevol dispositiu, podrà accedir a tots els continguts del portal de TMB. 

La manera de consumir la informació web ha canviat notablement i l'ús de dispositius mòbils per navegar per internet és una pràctica habitual dels nostres usuaris. Fins ara TMB disposava d'una versió mòbil del web, juntament amb el web corporatiu; aquesta versió reduïda estava adaptada als telèfons i a les tauletes, i als diversos navegadors disponibles al mercat, cosa que n'encaria el manteniment. 

Durant un període llarg s'ha treballat en la conceptualització, el disseny i la construcció d'aquest espai amb l'objectiu d'augmentar i de millorar els serveis a l'usuari i d'oferir una millor experiència de navegació. Aquest nou web substituirà properament l'actual espai web de la companyia, que ha funcionat durant més de cinc anys amb una mitjana de 700.000 sessions mensuals.

El plantejament de gestió del web és l'evolució contínua, de manera que sempre està incorporant correccions i petites millores. També el nou web arrenca sota la filosofia de la millora contínua, i per això ha estat obert inicialment per als empleats de TMB. A partir d'ara s'amplia l'àmbit de la fase de prova per continuar recollint les aportacions dels usuaris que el visitin a partir d'avui.

Darrera modificació
19.07.2016
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/nou-web-de-tmb-apte-tota-mena-de-dispositius-sestrena-avui-versio-de-prova