Autor
Redacció

Vídeo retrospectiu sobre les feines nocturnes de manteniment al metro

A partir del tancament del servei al públic al metro de Barcelona, els treballadors nocturns del suburbà comencen les tasques de manteniment de vies, estacions, catenària i trens, fins tot just abans que comencin a rodar els combois a les 5 de la matinada. És un repte que se supera cada dia i que periòdicament atreu l'atenció dels mitjans.

Les feines de manteniment nocturn són un punt clau per al correcte funcionament del metro: el 2016 es van fer més de 381 milions de viatges per una xarxa de 119 quilòmetres amb 156 estacions per les quals circulen 143 trens en hora punta.

 Al canal de Youtube de Bus BCN podem trobar un reportatge de TV3 sobre el manteniment nocturn al metro, de fa uns 20 anys. A més del seu interès com a document històric (s'hi veu material mòbil i equips antics), el clip mostra pinzellades dels treballs que es continuen realitzant regularment en vies, catenàries i trens, com per exemple tornejar rodes o corregir deficiències del carril degudes al desgast. A més compta amb entrevistes a operadors i responsables de Metro.

Darrera modificació
dimarts, agost 29, 2017 - 08:45
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/xarxa/video-retrospectiu-sobre-feines-nocturnes-de-manteniment-metro