Autor
Redacció

Horaris d'estiu per accedir al metro amb gossos o bicicleta

En període estival, els gossos i els usuaris amb bicicleta poden accedir sense limitació horària al metro de Barcelona, sempre que no causin molèsties a la resta de viatgers. 

Entre el 24 de juny i l'11 de setembre, els gossos poden accedir sense limitació horària al metro de Barcelona. Igualment, al metro es permet l'accés de bicicletes tots els dies durant els mesos de juliol i agost. 

Com la resta de l'any s'han de complir, però, un seguit de requisits. En el cas dels gossos, per poder viatjar en metro han d'estar identificats electrònicament amb un xip i inscrits al registre censal municipal. A més, s'admet només un gos per persona, els menors de 18 anys no poden portar gossos considerats potencialment perillosos i els gossos han de portar morrió i han d'anar lligats amb una corretja no extensible i de menys de 50 cm de llarg. 

En moments de gran aglomeració de persones i quan la seguretat dels usuaris i dels mateixos animals ho requereixi, l'empresa pot limitar l'admissió dels gossos. Igualment, per la seva seguretat, no es permet que utilitzin les escales mecàniques. Tampoc poden ocupar seient al metro i la persona que el porta sempre és la responsable dels danys o els perjudicis que pugui ocasionar tant als usuaris com a l'empresa, entre d'altres condicions recollides en la normativa actual.

Pel que fa a l'accés amb bicicleta al suburbà, durant els mesos de juliol i agost les bicicletes plegades degudament s'hi poden dur sense cap restricció, sempre que no causin molèsties a la resta d'usuaris. Com també passa en el cas dels gossos, la resta de l'any tenen l'accés condicionat a unes determinades franges horàries, que es poden consultar a la secció Consells d'ús i de convivència del web de TMB.  

Darrera modificació
dilluns, setembre 2, 2019 - 15:22
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/horaris-destiu-accedir-metro-amb-gossos-bicicleta