Autor
Redacció

54 ciutats del món dibuixen el mapa dels microbis dels seus metros

Investigadors del Centre de Regulació Genòmica (CRG) han cartografiat els microbis que es troben al metro de Barcelona per al projecte Metasub, en què participen altres grans ciutats com ara Nova York, Hong Kong, París i Sydney.

Investigadors i voluntaris del CRG, amb la col·laboració de TMB, van recórrer ahir les línies del metro de Barcelona per recollir mostres amb les quals elaboraran un mapa del microbioma subterrani de la ciutat, en el marc del projecte d'investigació internacional Metasub.

El projecte Metasub va néixer el 2013 a Nova York liderat per Christopher Mason, a la Weill Cornell Medical (WCM), i ara és un consorci internacional de laboratoris que pretén establir un “mapa de l'ADN” mundial dels microbis del transport públic.

Els investigadors del CRG, juntament amb el departament de Qualitat i Medi Ambient de TMB, han escollit unes 17 d'estacions de metro, entre les quals n'hi ha d'antigues, de turístiques i de pròximes als hospitals, i també de diferents districtes i barris, per il·lustrar la diversitat i multiculturalitat de la ciutat.

Ciutats més intel·ligents

Les dades recollides ahir en 54 ciutats diferents serviran a urbanistes, responsables de salut pública i dissenyadors, però també afavoriran el descobriment de noves espècies, sistemes biològics i clústers genètics per “tenir ciutats més quantificades, receptives i intel·ligents”, ha apuntat el CRG.

TMB considera la col·laboració amb el món científic com un deure, a més d'una oportunitat d'avançar en el camí de la millora contínua. “El coneixement que ens aportarà el projecte Metasub contribuirà al fet que el desplaçament de milers de persones es faci en millors condicions”, ha valorat Eladi de Miguel, responsable de Qualitat i Medi Ambient.

Més informació a la nota de premsa del CRG.

Imatge
Un equip agafant mostres al metro / Foto: CRG-Centre for Genomic Regulation

Un equip agafant mostres al metro / Foto: CRG-Centre for Genomic Regulation
Darrera modificació
dimecres, juny 22, 2016 - 16:01

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/54-ciutats-mon-dibuixen-mapa-microbis-seus-metros