20.06.2016
Autor
Premsa TMB

Finalitza l’aturada del matí al metro, en què ha tornat a congestionar-se el tram central de la L5

Subtítol

Ha estat necessari regular els enllaços de La Sagrera i Sagrada Família per evitar riscos a les andanes

A les 9 hores ha finalitzat la franja de matí de les aturades convocades avui al metro de TMB, que en coincidir amb l’hora punta ha produït congestió i perjudicis en els passatgers, sobretot al tram central de la línia 5. A partir de les 7.45 i durant més d’una hora s’han hagut d’aplicar regulacions als enllaços de les estacions de La Sagrera (de la L9 i la L1 cap a la L5) i Sagrada Família (de la L2 a la L5), per evitar que se superés la capacitat de les andanes.

Pel que fa a l’afluència de passatge, les dades provisionals de validacions indiquen un lleu increment a primera hora, de 5 a 7, com a conseqüència del coneixement previ de les alteracions previstes per la vaga. A partir de les 7 el descens de validacions ha estat del 25% aproximadament respecte del dilluns anterior.

Pel que fa al servei, s’ha prestat d'acord amb el decret de mínims del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que fixava un 40% de l'oferta per a la franja de matí (de 7 a 9 h). En l’aturada de la franja de tarda, a partir de les 16.00 i fins a les 18.00 h tornarà a haver-hi un 40% de l’oferta, i de les 20.30 a les 22.30 h baixarà al 20%. La resta del dia el servei serà l’habitual d’un feiner, amb l’advertiment que les alteracions per vaga comencen abans i s’allarguen fins després de les hores indicades, a causa del temps que cal preveure per a les maniobres de retirada i incorporació dels trens.

Aquesta oferta està resultant insuficient per absorbir eficaçment la demanda en les franges d’afectació, que inclouen les de més afluència de viatgers. Per això TMB recomana buscar mitjans alternatius de desplaçament. En cas d’utilitzar el metro convé seguir les indicacions que donin la megafonia, les pantalles i el personal de la xarxa.

Darrera modificació
23.06.2016
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/finalitza-laturada-mati-metro-que-ha-tornat-congestionar-se-tram-central-de-l5