16.06.2016
Autor
Premsa TMB

TMB adverteix que els serveis mínims per a les pròximes vagues de metro són insuficients

Subtítol

L'empresa havia demanat a la Generalitat uns serveis mínims d'almenys el 50% en hores punta per garantir la mobilitat i la seguretat Sindicats i Direcció van negociar ahir durant 15 hores, amb la mediació de Treball, sense arribar a un acord en tots els termes de la proposta.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha decretat uns serveis mínims de només el 20% per a les hores vall i del 40% per a les hores punta, distribuïbles de manera irregular, amb motiu de les convocatòries de vaga del Comitè d’Empresa de Metro, els laborables 20, 21 i 22  de juny, i del 33% per al cap de setmana del 18 i 19 de juny, que coincideix amb el Festival Sónar.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) havia demanat a l’autoritat laboral que tingués en compte les circumstàncies especials de les dates d’aquesta convocatòria i dictés almenys un 50% de l’oferta de transport habitual en hores punta.

En anteriors convocatòries de vaga realitzades enguany pel Comitè d’Empresa de Metro, el departament de Treball va dictar mínims del 50% en hores punta i del 30% en hores vall. A les vagues dels passats dies 30 i 31 de maig i 1 i 2 de juny, es va  produir un canvi de criteri de l’autoritat i van ser del 40% en hores punta i del 20% en hores vall.

Aquest fet, malgrat els esforços de TMB aconsellant als ciutadans utilitzar altres mitjans de transport, va provocar aglomeracions a les estacions ja que la demanda real registrada respecte d’un dia laborable normal va ser d’un 70% en hora punta i d’un 67% en hora vall. Això va obligar a regular els accessos de vuit de les estacions més importants de la xarxa, cosa que no és compatible amb el dret de mobilitat de la ciutadania.

En contrast amb els serveis mínims decretats al Metro de Barcelona, en l’última vaga de maquinistes de Renfe els serveis mínims han estat del 66% i el 33% o del 75% i del 50%, mentre que al metro de Madrid aquests dies són d’entre el 51% i el 64%.

Reunió de mediació

Ahir, durant pràcticament 15 hores, representants de la Direcció de Metro i del Comitè d’Empresa van estar reunits en la mediació convocada per la Direcció General de Relacions Laborals.

Durant tot el dia, es va treballar una variant de la proposta presentada dies enrere als treballadors amb l’objectiu d’assolir un espai adient per negociar el proper conveni.

Malauradament, les parts no vam aconseguir arribar a un acord en tots els termes de la proposta, cosa que hauria permès  desconvocar les vagues i continuar la negociació del proper conveni.

Imatge
Cartell lluminós d'avís sobre la vaga de metro / Foto: TMB
Darrera modificació
27.06.2016
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-adverteix-que-serveis-minims-proximes-vagues-de-metro-son-insuficients