09.06.2016
Autor
Premsa TMB

TMB considera que les vagues convocades pels sindicats de Metro són innecessàries

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) considera que les noves aturades, aprovades avui per les assemblees de treballadors de Metro, són innecessàries perquè es convoquen poc després d'una altra setmana de vaga, just en el moment en què s'havien reiniciat les negociacions. La presidenta de la taula de negociació va convocar dimarts passat una reunió i tant la Direcció com els sindicats s'han emplaçat a una nova trobada la setmana vinent, per donar-se temps per valorar les millors alternatives que permetin trobar el camí de l'acord.

TMB continua oberta al diàleg i demostrant en tot moment la seva voluntat d’entesa, que contrasta amb la contínua convocatòria de vagues que dificulta notablement avançar en el conjunt d’acords que han de constituir el proper conveni col·lectiu de Metro. Al capdavall serà la via de la negociació la que serà més útil per assolir els progressos en el benestar laboral i en la prestació eficaç del servei de metro que són els objectius de tothom des de l’inici del procés.

La negociació del conveni col·lectiu de Metro està condicionada per les limitacions que estableixen els pressupostos públics, els convenis de finançament del transport metropolità i la Llei de Pressupostos de l’Estat. L’esforç realitzat durant la negociació del conveni col·lectiu de Metro per satisfer les principals reivindicacions dels sindicats, dins d’aquestes limitacions, s’ha anat concretant en diferents propostes en els àmbits retributius, de contractació i organitzatius que haurien de permetre arribar a un acord.

Les vagues convocades afecten negativament els usuaris del transport públic, en fer-se coincidir amb moments sensibles per a la mobilitat, com les entrades i sortides dels horaris de treball i centres d’estudi els dies laborables 20, 21 i 22  de juny, o les matinades i vespres del cap de setmana del 18 i 19 de juny, quan se celebra el festival Sónar, que s’espera que atregui uns 120.000 assistents. En aquest cas, l’oferta de transport serà insuficient per a la demanda que es generi. D’ençà uns anys, el servei de metro ha anat ampliant el seu servei durant les matinades del cap de setmana amb un objectiu clarament social, per donar alternatives segures i sostenibles als desplaçaments de lleure en vehicle privat, com una mesura de prevenció dels accidents de trànsit.

A les últimes aturades convocades pel comitè d'empresa de Metro entre el 30 de maig i el 2 de juny, el servei es va veure greument afectat i es va haver de recomanar buscar mitjans alternatius de desplaçament.

Darrera modificació
03.06.2020
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-considera-que-vagues-convocades-sindicats-de-metro-son-innecessaries