Autor
Redacció

El projecte de mobilitat escolar KanGo! tanca el curs amb més de 200 alumnes

Més de 200 escolars i 12 centres han participat en el segon curs del projecte KanGo!, una iniciativa que promou que els nens vagin sols en transport públic a l'escola per reduir el trànsit privat.

Durant el curs 2015-2016, un total de de 210 alumnes, 12 centres escolars i 18 joves de la Fundació Catalana Síndrome de Down han participat en el programa KanGo!, que té com a principals objectius millorar la mobilitat a l'entorn dels centres escolars del districte de Sarrià-Sant Gervasi, impulsar l'ús del transport públic entre els joves, potenciar la seva autonomia i afavorir la inclusió laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual o síndrome de Down, que exerceixen de cooperants.

Les sis institucions implicades en el projecte (l'Ajuntament de Barcelona, ​​la Fundació Abertis, la Fundació Catalana Síndrome de Down, TMB, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i Telefónica) es van reunir ahir per formalitzar el tancament del curs escolar i van fer un balanç positiu del segon any del projecte

És per això que KanGo!, el bus amic dels escolars de Sarrià - Sant Gervasi, tornarà al setembre amb l'inici del curs 2016-2017, amb la voluntat de seguir ampliant el nombre d'alumnes i escoles implicades.

Una iniciativa molt ben valorada

Els centres que hi han participat aquest any, el doble que en el primer, han estat l'IE Costa i Llobera, els Jesuïtes de Sarrià-Sant Ignasi, La Salle Bonanova, el Col·legi Jesús-Maria Sant Gervasi, el Tàber, el Projecte, el Lleó XIII, L’Horitzó, el Decroly, el Canigó, el Lycée Français i el Dolors Monserdà-Santapau.

En espera de les valoracions de final de curs per part de les famílies participants, les enquestes realitzades fins ara assenyalen un alt índex de satisfacció, especialment en referència a les expectatives inicials dels pares. En un 91% dels casos en fan una valoració alta o molt alta, i un 96% opina que el projecte ha servit en un alt grau per desenvolupar l'autonomia de l'alumne.

Imatge
Fotografia dels assistents a la reunió de balanç del projecte / Foto: Abertis

A la reunió hi han estat presents Daniel Mòdol, regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi; Sergi Loughney, director de relacions institucionals i d' RSC d'Abertis i director de la Fundació Abertis; Catalina Trias, directora general de la Fundació Catalana Síndrome de Down; Enric Ticó, president d'FGC; Enric Cañas, conseller delegat de TMB; i Enrique Santiago, director d’empreses i administracions públiques de Telefónica a Catalunya.
Darrera modificació
dijous, juny 9, 2016 - 16:55
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/societat/projecte-de-mobilitat-escolar-kango-tanca-curs-amb-mes-de-200-alumnes