Autor
Redacció

Barcelona es prepara per a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

El lema de l’edició del 2017 serà ‘Mobilitza’t per un aire més net’, en línia amb la preocupació creixent pels efectes de les emissions de gasos i partícules en la salut de les persones que viuen en àrees urbanes.

Falta un mes perquè se celebri una nova edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, un esdeveniment que s’emmarca dins l’European Mobility Week en què centenars de ciutats i regions (fins ara n'hi ha més de 1.100 d'inscrites) de diversos països d’Europa organitzen activitats per promoure un model de mobilitat més saludable, segura i sostenible en benefici de tothom.

La Setmana de la Mobilitat se celebrarà del 16 al 22 de setembre i finalitzarà amb el Dia Sense Cotxes, en què es restringirà l’ús del vehicle privat en diversos carrers. L’any passat la celebració del Dia Sense Cotxes va aconseguir que 125.000 conductors canviessin el vehicle privat per altres mitjans de transport més sostenibles, com ara el transport públic. Els desplaçaments en metro van augmentar al voltant d’un 5% i els realitzats en bicicleta un 7,3%. Com a conseqüència, la reducció de la contaminació a Barcelona va ser de 875 quilos de NOx i 85 quilos de PM10.

TMB, com a operador de referència, participa en la Setmana de la Mobilitat fent difusió dels missatges de promoció del transport públic i organitzant algunes activitats que detallarem més endavant. Hi ha més informació dels preparatius al web de la Generalitat i també al lloc web central de la campanya europea.

Darrera modificació
dimarts, novembre 16, 2021 - 18:17

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/barcelona-es-prepara-setmana-de-mobilitat-sostenible-segura