31.05.2016
Autor
Premsa TMB

Finalitza l’aturada del matí al metro, en què s’ha regulat el passatge a Sagrada Família i La Sagrera

Subtítol

La disminució d'usuaris respecte al nombre d'un dia laborable normal ha estat del 25% entre les 7 i les 9

A les 9 hores ha finalitzat la franja de matí de l’aturada convocada avui al metro de TMB, que en coincidir amb l’hora punta ha tornat a produir congestió i perjudicis en els passatgers, sobretot al tram central de la línia 5. A partir de les 8 i durant una hora s’han hagut d’aplicar regulacions a les estacions de Sagrada Família de la línia 5 i La Sagrera de les línies 1 i 5, per evitar que se superés la capacitat de les andanes.

Pel que fa a l’afluència de passatge, les dades provisionals de validacions indiquen una disminució de l’ordre del 25% entre les 7 i les 9 del matí, respecte al nombre de passatgers d’un feiner semblant de la setmana anterior. Per contra, entre les 6 i les 7 s’ha apreciat un 10% més de validacions.

Pel que fa al servei, s’ha prestat d'acord amb el decret de mínims del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que fixava un 40% de l'oferta per a la franja de matí (de 7 a 9 h). En l’aturada de la franja de tarda, a partir de les 16.00 i fins a les 18.00 h tornarà a haver-hi un 40% de l’oferta, i de les 20.30 a les 22.30 h baixarà al 20%. La resta del dia el servei serà l’habitual d’un feiner.

Aquesta oferta és insuficient per absorbir la demanda normal en les franges d’afectació, ja que els sindicats han decidit fer coincidir les aturades per la vaga amb els horaris d’entrades i sortides dels centres de treball i d’estudi, que són els moments de més afluència de viatgers.   Habitualment de 7 a 9 h del matí es registren 190.000 entrades i de 16 a 18 h 165.000. TMB recomana buscar mitjans alternatius de desplaçament. En cas d’utilitzar el metro convé seguir les indicacions que donin la megafonia, les pantalles i el personal de la xarxa.

Darrera modificació
14.07.2021
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/finalitza-laturada-mati-metro-que-sha-regulat-passatge-sagrada-familia-sagrera