26.05.2016
Autor
Premsa TMB

TMB lamenta el rebuig a la proposta d'acord laboral de Metro

Subtítol

El canvi d'actitud dels sindicats davant el text que havien subscrit divendres passat provoca el vot negatiu de les assemblees.
El document sotmès a votació era una iniciativa de la presidenta de la taula de negociació del conveni acceptada tàcitament pel Comitè d'Empresa i per la Direcció.

Arran de les votacions d’avui de les assemblees de Metro, contràries a la proposta d’acord assolit divendres per desbloquejar la negociació del conveni col·lectiu, la Direcció de TMB considera que el Comitè d'Empresa no ha complert el seu compromís d'explicar correctament davant els treballadors el text que ells mateixos havien signat i que representava l’oportunitat d’aplicar millores laborals immediates a la plantilla. Destaca la incomprensible actitud d’alguns sindicats que l’havien subscrit i se’n van desdir a les poques hores fent campanya activa a favor del no.

En la situació actual es fa necessari que la presidenta de la taula convoqui els sindicats per analitzar amb quin tipus de representació volen continuar endavant en la negociació del conveni, donada la manca d’eficàcia de la fórmula actual.

Des de l’inici de la negociació del conveni de Metro, l’empresa ha realitzat propostes en retribució i en contractació, en la línia de les reivindicacions plantejades pels sindicats, que suposen avenços clars en les condicions de treball i en els nivells d’ocupació, dins de les limitacions que estableixen els pressupostos públics i els convenis de finançament del transport metropolità. En el curs de les diverses reunions, s’han exposat fórmules que permetrien anar més enllà en la millora del poder adquisitiu dels treballadors, que —s’ha de recordar— no ha disminuït en els anys de crisi perquè l’evolució salarial ha estat sempre igual o per sobre de l’IPC.

El text assolit divendres, en la 22a reunió de la taula negociadora conveni, va ser fruit d’una iniciativa de la presidenta de la taula. Si s’hagués ratificat hauria permès l’aplicació immediata d’un increment salarial a compte i una ampliació de les contractacions laborals mentre es continuava negociant la globalitat del conveni.

El rebuig de les assemblees a aquesta via per continuar avançant en un bon conveni comporta la realització de les aturades del servei convocades per la setmana vinent, del 30 de maig al 2 de juny, moltes de les quals coincidint amb hores punta, que pertorbaran el transport públic més utilitzat per la ciutadania de Barcelona i l’àrea metropolitana.

TMB entén que aquesta nova campanya d’aturades resulta innecessària i perjudicial, quan existien propostes concretes i viables de millora laboral i una disposició permanent al diàleg, en el marc de la taula de conveni o de la mediació a instàncies de l’autoritat laboral. Al capdavall serà la via de la negociació la que serà més útil per assolir els progressos en el benestar laboral i en la prestació eficaç del servei de metro que són els objectius de tothom des de l’inici del procés.

Darrera modificació
03.06.2020
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-lamenta-rebuig-proposta-dacord-laboral-de-metro