Autor
Marta Espinosa

Barcelona compta amb el millor pla de mobilitat urbana, segons Greenpeace

Segons el primer estudi a Espanya sobre la contribució de les sis principals ciutats espanyoles a una mobilitat urbana sostenible per reduir l'escalfament global.

Són les conclusions de l'anàlisi de l'ONG ambientalista. Es tracta del primer estudi a Espanya sobre la contribució de les sis principals ciutats espanyoles a una mobilitat urbana sostenible per reduir l'escalfament global.  

Barcelona lidera el rànquing de les sis grans àrees metropolitanes de l'Estat espanyol, ja que disposa d'unes pautes i polítiques de mobilitat urbana que aposten pel transport públic i la sostenibilitat. L'estudi, titulat El transporte en las ciudades. Un motor sin freno del cambio climático, analitza els plans de mobilitat, estratègies i instruments que les institucions apliquen per lluitar contra el canvi climàtic i la reducció de gasos contaminants.

En segon lloc trobem Madrid, seguida de València i Màlaga. Les dues últimes posicions són per a l'àrea de Sevilla i Bilbao tanca la llista. Actualment el seu pla de mobilitat està en fase d'elaboració. Només aquestes sis grans àrees metropolitanes acumulen el 43,7% del total d'emissions que es generen a Espanya de gasos nocius que causen l'efecte hivernacle.   

Darrera modificació
dilluns, agost 14, 2023 - 12:47
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/barcelona-compta-amb-millor-pla-de-mobilitat-urbana-segons-greenpeace