Autor
Redacció

Bilbao serà l'escenari de l'assemblea i el 23è congrés de l'ATUC

Els professionals i les empreses del sector del transport públic a Espanya estan cridats a debatre el 27 de maig sobre el lideratge de la mobilitat sostenible.

El congrés de l'ATUC, l'associació d'empreses gestores de transports col·lectius urbans, tindrà aquest any com a eix vertebrador la idea del lideratge: abordarà com el transport col·lectiu ha de saber adaptar-se a un temps en el qual factors com l'economia, l'eficiència energètica, la consciència pel medi ambient o l'ús de la tecnologia influeixen de manera decisiva en la manera que les persones tenim de desplaçar-nos.

“Ens dirigim a un model de mobilitat en el qual tenir cotxe propi és cada vegada menys important i en què nous i vells actors busquen definir quin serà el seu paper”, apunta l'organització en la presentació de l'esdeveniment.

La cita és aquest divendres, 27 de maig, a Bilbao. Una localització que permetrà verificar com el transport públic ha estat un element fonamental en el procés de transformació de la capital biscaïna, que gaudeix de zones verdes i espais per als vianants, limita de forma intel·ligent el trànsit privat en les àrees més sensibles i ha aconseguit coordinar diversos modes de transport sota una única autoritat.

Amb anterioritat al congrés, dijous 26, l'Associació celebrarà l'assemblea general ordinària, en què s'exposarà la feina feta per les comissions de treball.

L'ATUC agrupa les empreses de transport públic d'Espanya per treballar conjuntament per una mobilitat sostenible i la millora contínua d'un sector que genera més de 25.000 llocs de treball i representa més de 2.500 milions d'euros a l'any en facturació. Hi estan associades 80 companyies de bus, metro, tren i tramvia, entre les quals TMB.

Darrera modificació
dimecres, maig 25, 2016 - 08:21
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/empresa/bilbao-sera-lescenari-de-lassemblea-23e-congres-de-latuc