Autor
Redacció

El protocol de contaminació atmosfèrica centra el 2n Consell de Mobilitat de l'AMB

Més de 130 experts van participar la passada setmana en la trobada que organitza l'Àrea Metropolitana de Barcelona i que aglutina diferents agents socials implicats en la mobilitat per fer-la més neta i sostenible.

El protocol metropolità de contaminació atmosfèrica va centrar dijous passat, 12 de gener, bona part del II Consell de Mobilitat que organitza l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), segons ha informat aquest organisme.

En aquest sentit, més de 130 experts del teixit associatiu i veïnal, de les empreses i el món universitari i professional del sector, van debatre la problemàtica de la contaminació ambiental a Barcelona i la seva àrea d'influència i el protocol per lluitar contra aquesta. Entre altres mesures, es va determinar que si s’arriba a la situació definida com a episodi, l’AMB, conjuntament amb els ajuntaments afectats, restringirà la circulació dels vehicles més contaminants a les rondes de Barcelona i a les zones urbanes compreses dins de l’anell de les rondes, entenent per vehicles contaminants els que no disposen de les etiquetes ambientals de la DGT. La mesura anirà associada a l’habilitació de carrils BUS-VAO provisionals per facilitar la circulació del transport públic.   

A la reunió també es va fer referència a la creació de la targeta verda metropolitana, que l'AMB aprovarà properament. Aquest nou títol de transport premiarà amb tres anys de gratuïtat els ciutadans dels 36 municipis que canviïn definitivament el cotxe privat pel transport públic.

Més informació a la notícia del web de l'AMB.

Darrera modificació
dimarts, gener 17, 2017 - 10:09

Source URL: https://noticies.tmb.cat/medi-ambient/protocol-de-contaminacio-atmosferica-centra-2n-consell-de-mobilitat-de-lamb