Autor
Redacció

Campanya de prevenció dels furts entre els viatgers que arriben a Barcelona

Mossos d’Esquadra ha creat materials de difusió, en tres idiomes, amb recomanacions de seguretat per als turistes. Els vídeos s’emeten sobretot a la línia 9 Sud de metro.

Aquest estiu s’ha reforçat la informació destinada als visitants de Barcelona, sobretot estrangers, perquè vigilin permanentment les seves pertinences i evitin les situacions en què poden ser víctimes de furts. Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb TMB i Tram, ha elaborat una infografia i cinc vídeos que s’estan difonent als transports públics.

A les xarxes de TMB, els vídeos es poden veure al sistema MouTV i especialment a l’interior dels trens de la línia 9 Sud de metro, una de les portes d’entrada a Barcelona des de l’aeroport. En aquests materials preventius s’ofereix informació sobre com haurien d’actuar els usuaris per a minimitzar l’acció dels carteristes. També s’explica com actua el delinqüent, quan i on sol cometre l’acte delictiu, i es proposen recomanacions per a evitar ser víctima d’un furt.

Els vídeos s’han realitzat en versions en català, castellà i anglès, i complementen la informació que s’ofereix permanentment a la xarxa, a través de la megafonia i del mateix MouTV, per alertar de la presència de carteristes, que solen aprofitar les distraccions i les aglomeracions per cometre els furts.

L’acció dels Mossos és una part d’una campanya general de seguretat a l’estiu, que en les xarxes socials es desenvolupa amb les etiquetes #VacancesSegures i #Mossos4Safety.

Darrera modificació
dimarts, desembre 12, 2017 - 14:51
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/campanya-de-prevencio-furts-entre-viatgers-que-arriben-barcelona