Autor
Oriol Pàmies

El wifi públic s'estén per les xarxes de transport

Després de la fase pilot desenvolupada mesos enrere a la cotxera de Ponent, la totalitat de la flota d'autobusos s'està equipant amb l'accés bàsic a internet sense fils de Barcelona Wifi.

Dins del pla de desplegament del servei d'accés sense fils a internet en l'espai públic que promou l'Ajuntament de Barcelona, hi ha prevista la implantació de connectivitat wifi a la totalitat de la flota d'autobusos de TMB. Actualment s'està realitzant la instal·lació dels encaminadors i dels equips embarcats propis de TMB a l'interior dels vehicles, a un ritme de 40 per setmana, amb l'objectiu de tenir-los tots (uns 1.050) equipats abans que s'acabi l'any.

Els autobusos dotats amb wifi estan senyalitzats amb el símbol de la W sobre la porta davantera d'entrada i també a l'interior. En aquest post d'Amics del Bus es detalla el procés seguit i en quines sèries es podia trobar activat el servei fins a la setmana passada (ara ja són més de 120).

Paral·lelament s'està desenvolupant la instal·lació prevista en 16 estacions de metro, en 9 de les quals ja està en funcionament: són les d'Espanya, Universitat, Catalunya, Arc de Triomf i La Sagrera, de la línia 1; la de Paral·lel de la línia 3; i les de Sants Estació, Diagonal i Sagrada Família, de la línia 5. El següent pas és estendre el servei a Liceu, Catalunya, Passeig de Gràcia, Diagonal, Sants Estació i Lesseps de la L3 i a Sagrada Família de la línia 2.

Tant al bus com al metro, l'accés a internet via wifi que s'ofereix gratuïtament és el bàsic, amb un ample de banda de 256 kbps, el màxim que permet la normativa de telecomunicacions, suficient per a la navegació, l'actualització de xarxes socials i la consulta del correu electrònic, per exemple. La primera vegada, els usuaris han de registrar-se al servei Barcelona Wifi a l'inici de la connexió.

Darrera modificació
dijous, maig 12, 2016 - 14:25
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/innovacio/wifi-public-sesten-xarxes-de-transport