03.05.2016
Autor
Premsa TMB

Surt de Barcelona el primer comboi de Conductors Solidaris de Catalunya cap a Idomeni

Subtítol

L'expedició, que compta amb el suport de TMB, transporta 6 tones d'aliments, productes d'higiene i medicaments per als refugiats

Avui a la tarda ha sortit de la cotxera d’Autobusos de la Zona Franca el primer comboi solidari a Idomeni (Grècia), que organitza Conductors Solidaris de Catalunya. Hi ha assistit Mercedes Vidal, presidenta de TMB, empresa que dóna suport a l’expedició junt amb altres empreses i institucions.

El comboi ha sortit passades les 7 cap al port de Barcelona, on a la nit embarcarà en un ferri rumb a Itàlia. La caravana, que està formada per dos camions i un 4x4, té previst d’arribar al campament de refugiats d'Idomeni, a la frontera entre Grècia i Macedònia, el divendres 6 de maig, després de recórrer 2.600 quilòmetres, sumant trajectes per mar i per terra.

L’expedició transporta unes 6 tones d’aliments, productes d’higiene, medicaments i articles diversos per pal·liar les necessitats de les més d’11.000 persones atrapades a Idomeni des de principis de març, quan els governs van tancar les portes cap al nord d'Europa per als fugitius de la guerra de Síria i altres conflictes.

Conductors Solidaris de Catalunya és una organització no governamental fundada fa 15 anys per empleats d’Autobusos de TMB, especialitzada a organitzar combois d’ajuda humanitària per alleujar les carències de la població en zones afectades per conflictes o crisis humanitàries.

Imatge
Camió de Conductors Solidaris de Catalunya / Foto: TMB

Camió de Conductors Solidaris de Catalunya / Foto: TMB
Darrera modificació
04.05.2016
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/surt-de-barcelona-primer-comboi-de-conductors-solidaris-de-catalunya-cap-idomeni