Autor
Marta Franco

El transport públic, columna vertebral de les solucions de mobilitat avançades

Un informe de la UITP ressalta el paper principal que continua tenint el transport públic a les ciutats malgrat l'augment dels nous serveis de mobilitat i aplicacions que faciliten l'ús compartit de vehicles.

El transport públic, al cor de la solució de mobilitat integrada. Aquest és el títol del nou informe de la UITP que confirma que la clau per retallar la dependència del cotxe privat a les ciutats és una combinació integrada dels serveis de mobilitat sostenible amb preponderància del transport col·lectiu massiu.

Segons l'estudi, els vehicles particulars passen estacionats un 95% del temps, i són molt menys eficients pel que fa a l'ús de l'espai urbà en comparació amb el transport públic, anar a peu o amb bicicleta.

Amb la creixent urbanització del planeta, asseguren que la demanda de mobilitat seguirà augmentant i el transport públic seguirà sent l'única solució viable per a les ciutats, en particular a les principals artèries i a les hores punta.

A més, subratllen que tot i que els nous serveis de mobilitat i aplicacions per compartir vehicles i viatges com ara Uber, Lyft, Car2go, Bablacar, etc. tenen un paper important per ajudar a reduir l'ús dels automòbils, no tenen la capacitat suficient per satisfer totes les necessitats de viatge o resoldre problemes de congestió, per la qual cosa depenen d'un transport públic eficaç.

Darrera modificació
dijous, abril 28, 2016 - 08:29
Tema

Source URL: https://noticies.tmb.cat/transport/transport-public-columna-vertebral-de-solucions-de-mobilitat-avancades